Sport

Világdöntőn lépett pályára a magyar tenisz képviseletében a Dunakeszi Teniszklub csapata

Elmondhatjuk, hogy a Dunakeszi Teniszklub hagyományt teremtett. Hiszen idén májusban már harmadik alkalommal került sor a Champions Bowl magyarországi kvalifikációs verseny megrendezésére. Ahogyan korábbi cikkünkben is hírt adtunk róla, a hazai eseményt minden év szeptemberében, a Horvátországban megrendezésre kerülő világdöntő követi.

A nyár mindig izgatott várakozással és komoly felkészüléssel telik a neves eseményre kiutazó játékosok számára. Idén sem volt ez másként. A csodálatos Umagba egy 14 fős csapat érkezett. A csapat tagok között ott voltak a klub növendékei: Jászfai Fanni, Juhász Lili, Juhász Tamara és Lipp Máté is. Ezzel a létszámmal a magyar csapat a harmadik legnagyobb team volt Anglia és Németország után.

Az országok versenyében a tavalyi győzelem után, idén Magyarország 5. lett. A trófeát ezúttal más vihette haza. A klub vezetője, Bogyó Tamás, aki Oláh Attila kollegájával a gyermekeket kísérte, elmondta, annak ellenére, hogy nem értek el dobogós helyezést, mégis rendkívül büszke az elért eredményekre. Hiszen, ami talán az egyik legfontosabb dolog a pályán való szereplés mellett, hogy a gyerekek ez alatt az egy hét alatt remekül érezték magukat. Helyt álltak, csapattá kovácsolódtak és méltón képviselték hazánkat.

Tamás külön kiemelte, hogy az ilyen jellegű események milyen mértékben képesek motiválni a résztvevőket, ízelítőt adva nekik a nemzetközi teniszélet varázsából.

Elért eredmények egyéni és páros számokban:

F12: I. Mokán István Damján; III. Lipp Máté

L12: III. Fizel Laura és Rekedt-Nagy Panni

L14: III. Horváth Nóri

L12 páros: I. Fizel Laura és Rekedt-Nagy Panni nyert

Vígaszágon: F9: I. Szűcs Milán és F13 II. Vörös Kristóf

A csoportjából Jászfai Fanni továbbjutott és a páros versenyszámban, angol partnerével III. helyezett lett.

A munka folyik tovább, a klub stábja már azon dolgozik, hogy jövőre is egy színvonalas versennyel örvendeztethesse meg a magyar teniszélet ifjú titánjait.

Szabó Ildikó

Még szintén érdekelheti...