Környezetvédelem

Nem minden hős visel köpenyt!

A Duna Dráva Cement Kft. (DDC) újra példát mutat; ezúttal a Váci Cementgyárban dolgozó munkavállalók fogtak össze, hogy közös erővel megtisztítsák a Hermány dűlőt.

A vállalat által létrehozott ”DDC szuperhősök” program ezúttal azt a célt szolgálta, hogy a munkavállalók közös összefogás keretében megtisztítsák a Váci Cementgyár mellett található Hermány dűlőt. Korábban egy állatmenhelyen betonozásban segédkeztek már a DDC munkatársai a program keretében.

Az eseményt október 14-én rendezték meg, amelyre közel 40 munkatárs csatlakozott a cementgyárból. A szemétszedési akció során összesen 12 m3 hulladékot gyűjtöttek össze. Az akciónak köszönhetően a dűlőbe látogatókat remélhetőleg sokáig tiszta környezet fogadja.

Az esemény sikeressége azt bizonyítja, hogy a DDC minden munkavállalója számára fontos, hogy ne csak a gyáron belül, hanem azon kívül is példát mutassanak a településen élők számára.

„Az ehhez hasonló programok amellett, hogy pozitívan hatnak a környezetre, csapatépítőként is szolgálnak; a jó hangulat garantált, az eseményt pedig mindig finom falatokkal zárjuk” – nyilatkozta Guth Zoltán, a vállalat kommunikációs vezetője.

Így is lehet!

A DDC-nek nem ez az első ilyen kezdeményezése. A helyi közösségek támogatásának és egy tisztább, rendezettebb és élhetőbb környezet kialakításának érdekében hozták létre a DDC Zöld Város Programot, beépítve azt a további három pillérből álló társadalmi felelősségvállalási programjába.

A program keretében Vácott, a deákvári KRESZ-park területén megtalálható vízfogót tisztították meg a munkavállalók családtagjaikkal közösen, illetve fákat és egyéb növényeket, például levendulákat is ültettek.

Még szintén érdekelheti...