Sport

Kétszázötvenen már úgy döntöttek, hogy elindulnak a Mikulás-futáson – Ugye te is eljössz!?

Öt héttel a Mikulásfutás előtt csaknem 250 versenyző nevezett a versenyünkre. Ez jó hír, de szerintünk, még csak ezután fogsz igazán belegondolni, hogy még egy hónap és leesik a hó (valahol a sarkokon), felcsengenek a karácsonyi dallamok (ez már nálunk is), a szél felénk fújja a forralt bor és a sült gesztenye illatát (a Március 15. téren) és túl a karácsonyi vásáron felkeressük a versenyközpontot, hogy átvehessük a rajtszámunkat, hogy egy jót fussunk a Mikulással azon a délelőttön.

Ehhez azonban nem árt tudni a részleteket.

Hol is kezdjem, hiszen már 2 éve szeretnénk megtartani a mikulásfutást, de a város, vagy inkább a vírus, most meg a háború, meg várhatóan a fagyoskodás, szóval mindig van valami a levegőben, de mi most úgy készülünk, hogy december 4-én vasárnap a város főterén, ahol már reggel 8 órától elkezdődik a készülődés, megtartjuk végre a Mikulásfutást.

De nézzük csak, hogy aki mozogni akar, ezt milyen távokon teheti meg:

A legkisebbeknek az idén is rendezünk ovis futást, ahol külön futamban futhatnak a kis, középsős és a nagy csopisok a Mikulással, és persze mindenki kap valami ajándékot, aki beér a célba, nem csak a győztesek.

A versenyen reméljük, a 2,5 kilométeres bulifutás lesz a legnépszerűbb táv, mivel azt mindenki teljesíteni tudja, ha egy picit összeszedi magát. Ez tulajdonképpen ízelítő a futóversenyből, így lehet kipróbálni, és ha megtetszik, jövőre hosszabb távokat is meg lehet próbálni. Azért, hogy minél többen kipróbálhassátok a futás örömét, erre a nyúlfarknyi távra ingyen lehet előnevezni, és a győztesek között Mikulásfutás-pólót sorsolunk ki a befutók között.

A versenyen az idén is lesznek 5 és 10 kilométeres futamok, ahová azokat várjuk, akik azért, ha nem is rendszeresen, de szoktak futni. A versenyzőknek több kategóriában, 5 kilométeres köröket kell teljesíteniük, attól függően, hogy melyik távot vállalták be. Azért is érdemes ismét eljönni, hogy lásd, 2019 óta mennyit fejlődtél, vagy-e olyan kondiban, mint évekkel ezelőtt.

A Mikulásfutás legnagyobb kihívása az idén is a 21 kilométeres félmaratoni táv lesz, amit a legkitartóbbaknak ajánlunk. Persze van lehetőség a csapatban való teljesítésre is. Ez esetben 4 futónak kell egymás után az 5 kilométeres köröket teljesíteni. Kell egy csapat! Szedd össze a haverokat, és nevezzetek a váltóversenyre!

A honlapunkon (www.futavac.hu) megtalálhatod a neked leginkább megfelelő távokat, megismerheted a verseny részleteit, és online nevezhetsz is. Ne hagyd a végére a nevezést, mert most még sokkal olcsóbb, mint a verseny előtt.

Én azt is megértem, ha nem szeretsz futni, vagy úgy érzed, ez nem a te sportod. Akkor viszont itt a helyed a rendezők között. Ezen a versenyen több mint 100 önkéntes segíti az eredményes versenyzést legyél te is aktív segítője a Mikulásnak és ennek a vidám csapatnak. (Ha középiskolás vagy közösségi munkavégzés gyanánt igazoljuk a segítségedet.)

Szóval, ha eleged volt a virtuális semmittevésből és valódi kihívásra, nyüzsgésre vágysz, keresd a honlapot és nevezz a Mikulásfutásra.

Mi ott leszünk!

Te hol leszel?

Nálunk, a versenyen, ott a helyed!

Bíró György és BARÁTAI

Még szintén érdekelheti...