fejlesztés

Homolya József: Dunakeszin az utóbbi 40 év legnagyobb távhőhálózat-fejlesztése valósul meg

A gazdaság lassulása, az inflációs nyomás és az energiapiaci válság ellenére sem vagyok pesszimista, közüzemi cégvezetőként a nehezített terepen, változó szabályozói környezetben történő biztonságos működés fenntartása eddig is folyamatos kihívást jelentett, melynek jó csapatmunkával meg tudtunk felelni, és ebben az évben is ezt tekintjük legfontosabb feladatunknak – nyilatkozta lapunknak Homolya József, a Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, aki elmondta, hogy jó érzéssel tölti el, hogy a cégük élvezi a tulajdonos önkormányzat bizalmát.

– A város támaszkodik ránk, megtisztelő, hogy véleményünkkel, tevékenységünkkel, mi is Dunakeszi formálói között lehetünk. A kihívások elé összeszokott, rutinos és áldozatkész munkatársakkal állunk, akikkel a közüzemi, városüzemeltetési terület biztonsággal ellátható – folytatta az ügyvezető igazgató.

Az idei esztendőben rájuk váró jelentős feladatokról szólva kiemelte: – Rendszeres tevékenységeink mellett több nagy fejlesztést megindítottunk: elkezdtük a Dunakeszi Diáknegyedet ellátó távhővezeték építését, mellyel az utóbbi negyven év legnagyobb hálózatfejlesztése valósulhat meg. Megkezdjük a tulajdonunkban került egykori Sweet Point ipari ingatlanának rekonstrukcióját és „vállalkozói inkubátorházzá” történő alakítását, felkészülünk a mára igen leromlott állapotú irodaépületünk és a kezelésünkben lévő temető épületeinek energetikai korszerűsítésére, valamint megindítjuk a vagyonkezelésünkben lévő régi pszichiátriai gondozó teljes rekonstrukcióját is, hogy az alkalmas legyen egy új egészségügyi és védőnői központ szerepét betölteni. A fenti fejlesztésekre összesen több mint 900 millió forint pályázati támogatást nyertünk el, ami cégünk 40 éves történelmében eddig a legmagasabb összeg! – ismertette Homolya József, aki azt is elmondta, hogy júliustól átalakul az országos hulladékgazdálkodás korábbi rendszere. – Bár vannak még tisztázatlan területek, az előzetes egyeztetések továbbra is garantálják, hogy a helyi kommunális hulladékgyűjtés- és szállítás továbbra is a Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. feladatkörében marad.

Még szintén érdekelheti...