gasztronómia

Különlegességek és hagyományok az első váci disznótoros fesztiválon

A farsangi időszak lezárásaként, idén első alkalommal rendezik meg a disznótoros fesztivált Vácott, február 18-án. A verőcei Tibesz-Hús tulajdonosa, Babuk Tibor, mint az esemény szakmai szervezője elmondta, hogy hagyományteremtő céllal szervezik meg ezt az egynapos rendezvényt, a céljuk pedig az, hogy a későbbi évek során akár egy többnapos fesztivál keretében is ismerkedhessenek a városi emberek a falusi disznótoros hagyományokkal és ételekkel – írja a 0627.hu.

Ennek megfelelően a színes zenei programok között Fónagy István, a Vendégvárók Váci Egyesületének elnöke és Cservenák Péter helytörténetgyűjtő és fotós beszél majd a régi disznótoros hagyományokról és étkekről.

A Vörösház udvarán egész nap kereskedők kínálják majd a termékeiket. A sok finom étel mellett természetesen szomjasak sem maradnak a vendégek, hiszen milyen disznótor az, ahol nincs a jó magyar pálinka is jelen. A sok díjjal rendelkező kosdi Lunczer Pálinkaház a legfinomabb pálinkáit hozza el erre az eseményre, tehát fázni sem fognak az eseményre kilátogató vendégek.

A kisgyermekes családokat ugrálóvárak és más játékok is várják.

A rendezvény különlegessége, hogy a gyerekek is tölthetnek kolbászokat a helyszínen, azokat pedig a pecsenyesütő sátorban ki is süthetik nekik igény szerint.

A talpalávalót a Pedrofon zenekar és Zoller Zsolt szolgáltatja majd egész délután. Szükség is lesz rá, hiszen a Váczi Néptáncegyüttes is fellép majd többek között a színpadon.

A szervezők mindenkit nagy szeretettel várnak!

Még szintén érdekelheti...