Kultúra

Június 22-én kezdődik a 10. VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó Nagymaroson

Június 22. és 25. között 10. alkalommal szervezik meg a Dunakanyar legnagyobb összművészeti eseményét, a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozót Nagymaroson, ahol a színházi és zenei programok mellett workshopok, filmvetítések, képzőművészeti installációk és táncház is várja az érdeklődőket.

A jubileumi fesztivál része a 10. Nemzetközi Színházi Olimpiának, amelynek keretében cseh, szlovák, és lengyel színházi előadás, valamint utcaszínházi produkciók láthatók Nagymaroson. Továbbá helyet adnak a VéNégy Fesztivál és 5műVészeti Évzáró eseménynek is, amelynek házigazdája a Színház- és Filmművészeti Egyetem – hangzott el a fesztivál szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
    Szentmártoni János, a Kulturális és Innovációs Minisztérium helyettes államtitkára kiemelte: az ehhez hasonló nemzetközi léptékű rendezvények jelentősége a nemzeti kulturális értékeink „fénybe helyezésében” rejlik, másrészt a más nemzetek kultúrájának a megismerésében.
    Kis Domonkos Márk fesztiváligazgató elmondta: a rendezvény tíz év alatt olyan fesztivállá fejlődött, amelynek 8 színpadán 4 nap alatt több mint száz program valósul meg.
    A fesztivál fő zenei fellépője a holland soul díva, Sharon Kovacs, továbbá a Kraak & Smaak, a Cari Cari, Ina West, a Kill the Dandies! és a Lash & Grey is koncertet ad.

MTI, fotó: Klinger Gábor

Még szintén érdekelheti...