közélet

Frissítve: Kammerer kettős győzelemmel robbant be a politikába! A háromszoros olimpiai bajnok Göd új polgármestere

A május 14-én megtartott időközi polgármester-választáson a függetlenként induló háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltánnak szavaztak bizalmat a voksoláson résztvevő gödi polgárok, aki megnyerte az 5. számú választókörben kiírt önkormányzati képviselő-választást is. Az egykori kiváló sportember kettős győzelemmel robbant be a politika világába.

A Nemzeti Választási Iroda adatai alapján a névjegyzékben 16 837 fő szerepel. A 21:27:31 órakor közzétett adatok szerint a választáson megjelent 6 619 fő (39,31%), az érvényes szavazatok száma: 6 512, melyből a polgármester-választáson a győztes Kammerer Zoltán 3 732 (57,31%) választópolgár voksát nyerte el, míg a Kapu CIKK Egyesület színeiben induló Szilágyi László Lajosra 1 873 (28,76%) fő adta le a szavazatát, harmadik helyen az ugyancsak függetlenként induló Rataj András végzett, aki 907 (13,93%) választópolgár támogatását nyerte el.

A polgármester-választás mellett az 5. számú választókörzetben új önkormányzati képviselőt választottak a korábbi képviselő lemondása miatt. Itt öten indultak a mandátum elnyeréséért, melyet ugyancsak Kammerer Zoltán nyert meg, akire a körzetben élő, a választáson résztvevő polgárok közül 465 (51,5%) fő szavazott. (Cikkünket a választási eredmény adatainak ismeretében frissítjük)

(Vetési)

Még szintén érdekelheti...