Kultúra

Gyereknapi forgatag Dunakeszin

Óriás munkagépek, vitorlázó repülő, óriáskerék, vidámpark, állatsimogató, interaktív játékok, ugrálóvárak, rendőrségi programok, tánc, színpadi műsorok, sárkányhajózás és nyílt nap a Dunakeszi Járműjavítóban gyereknap alkalmából Dunakeszin.

Óriás gyermeknapra számíthatnak idén is a dunakesziek! Óriás munkagépek, vitorlázó repülő, óriáskerék, vidámpark, állatsimogató, interaktív játékok, ugrálóvárak, rendőrségi programok, tánc és felhőtlen szórakozás vár a családokra május 28-án, a Katonadombon. Fellép az Iszkiri Gyerekzenekar, előadást tart az Ametiszt Bábszínház és koncertet ad a dunakeszi Kölyök utca gyerekzenekar is. A gyereknap alkalmából a Dunakeszi Járműjavító nyílt napot tart, hiszen nincs olyan gyermek, aki nem lenne a vonatok szerelmese. Bemutatnak épülő vasúti kocsikat, mozdonyokat, de a híres ereklyeszállító másolatát, az aranyvonatot is közszemlére bocsátják. A gyárlátogatásra a Katonadombról induló Dotto városnéző vonattal is eljuthatnak, de aki a járműjavítóban kezdi a programot, ő is dottózhat a Katonadombra. Az első vonat 10.00 órakor indul, a pontos menetrendet hamarosan közzétesszük.

A tavalyi nagy érdeklődésre való tekintettel a Dunakeszi Sárkányhajó Egyesület tagtoborzó nyíltnapot tart a szabadstrandon, 10:00 és 13:00 óra között várják a gyerekeket és szüleiket, hogy kipróbálják az evezést a látványos, 20 fős hajóban.

A megígért matricagyűjtés sem marad el a Gyűjtsd össze Dunakeszit! matricás albumhoz. A majálison szerzett tapasztalatokat felhasználva a szervezők a gyereknapon több helyen is létesítenek Matricapontot, valamint az önkormányzat sátrában matricavásárlási lehetőséget is biztosítanak.

Színpadi programok:

10:00 Ametiszt Bábszínház
11:30 Kölyök utca – gyerekzenekar
13:00 Dunakeszi Cheerleader Team ovis bemutató
13:25 Víz világnapja rajzpályázat és Föld napja fotópályázat eredményhirdetés
13:55 Fazekas Iskola Német Nemzetiségi néptánc fellépés
14:10 Origo Dance
14:25 GDSE Tánciskola
16:00 Iszkiri Gyerekzenekar
17:20 Mosolyvár Óvoda “Így tedd rá” táncbemutató
17:30 Generációk tánca – REdit
17:50 Ütős Gang – Bárdos Lajos Általános Iskola Godán Sándor növendékei
18:20 Szabó Kíra Vivien légtorna bemutató
18:30 VSD Cheerleader Team

A Dunakeszi Járműjavító nyílt napi programjai:

  • gyárterület bejárása kisvonattal
  • kiállított vasúti kocsik, köztük az ereklyeszállító Aranykocsi megtekintése
  • a DJJ-múzeum látogatása
  • Dunakeszi Szimfonikusok gyermekelőadása 10.00-12.00

Mint azt már megszoktuk, a Dunakeszi Kártya érvényesíthető lesz a vidámparki eszközökre.

Még szintén érdekelheti...