Közlekedés

Várhatóan a nyáron elkezdődhet a körforgalmi csomópont építése Dunakeszin

A közel ötvenezres, Pest vármegye legnagyobb lélekszámú, nem megyei jogú városa Dunakeszi, amelyben az átmenő 2. számú főúthoz hasonlóan a csúcsidőben jelentős a belső gépjármű forgalom is.

A város keleti részén élők a Fóti út és a Kossuth Lajos utca irányából közelítik meg az M2 autóutat, ami miatt ezeken az utakon naponta alakul ki torlódás, a becsatlakozó utcákból – alkalmanként – csak több perces várakozás után lehet kihajtani. A közlekedési helyzet súlyosságát jól jelzi, hogy Dióssi Csaba polgármester a közösségi oldalán előre meghirdetett időpontban közétett videóüzenetben jelentette be, a közlekedési gondok megoldása érdekében körforgalmi közlekedési csomópont építésén dolgoznak a Kossuth Lajos utca – Széchenyi utca kereszteződésében.

Közismert, hogy a városi önkormányzat hosszú évek óta szorgalmazta a helyzet megoldását, ám az érintett kereszteződés – a Kossuth Lajos utcához hasonlóan – a Magyar Közút Zrt. kezelésében van. A megoldás érdekében a város folyamatosan tárgyalt, terveket készíttetett, benyújtotta a szakhatósághoz a kivitelezés engedélyeztetésre vonatkozó kérelmét. Sőt, az önkormányzat azt is vállalta, hogy saját forrásból finanszírozza a beruházást, melyről már korábban döntött a képviselő-testület.

“Amint kézhez kapjuk az engedélyt, indulhat a beruházás”- jelentette be video üzenetében Dióssi Csaba polgármester.

Korábban Sipos Dávid alpolgármester, a körzet önkörmányzati képviselője tett közés videót, melyben kifejezésre juttatta, hogy a közlekedési problémák megoldása érdekében eredményesen tárgyaltak a DMRV Zrt.-vel a kereszteződés alatt húzódó regionális vízvezeték korszerűsítéséről, a Magyar Közút Zrt.-vel pedig a körforgalmi csomópont építéséről.

Szabó Zsolt, az önkormányzat főmérnöke a Telekeszi TV-nek és a Dunakanyar Régiónak adott nyilatkozatában elmondta: – Az engedély birtokában elkészíttetjük a kiviteli tervet, és azt követően, várhatón a nyáron elkezdődhet a körforgalmi csomópont építése – mondta a városi főmérnök, aki hozzátette: a munkák jelentős részét az iskolai szünetben szeretnék elvégezni, hogy a forgalomtereléssel minél kevesebb nehézséget okozzanak a közlekedőknek.

Vetési Imre/Dunakanyar Régió

Még szintén érdekelheti...