ünnep

Megünnepelték a pedagógusokat Dunakeszin

45 díjat, elismerést és gratulációt adott át a város, a tankerület és az oktatási intézmények a pedagógusnapi ünnepségen. A nagyszabású rendezvényen színvonalas műsor és megható köszöntő alapozta meg a nagy pillanatokat.

Óvodás és általános iskolás éveiből idézett megható, kedves, szívhez szóló és személyes üzenetekkel, köszöntő beszéddel készült Nyíri Márton alpolgármester a dunakeszi pedagógusok tiszteletére rendezett városi ünnepségen. Több mint 200 pedagógus töltötte meg a VOKE József Attila Művelődési Központ nagytermét június első péntekén.

A Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola (FFAMI) tehetségei ez alkalommal is színvonalas műsorral készültek. Elsőként Nyiri Alexander ült le a zongorához, hogy Schubert Ász-dúr Impromtujét adja elő. Tőle Oroszki Tamás vette át a hangszert, hogy kísérje Bangó Gézát, aki Mozart G-dúr hegedűversenyének I. tételét játszotta el. Az intézmény Pántlika csoportja pedig egy látványos marosszéki forgatóst mutatott be. A fiatal zenészekről azt is eláruljuk, hogy felvételt nyertek a  Bartók Béla Zeneművészeti és Hangszerészképző Gyakorló Szakgimnáziumba, szeptembertől ott folytatják tanulmányaikat. Szeretettel gratulálunk az elért eredményhez!

A dunakeszi rendezvény egy napra esett az állami pedagógusnapi ünnepséggel, ahol Dr. Domoszlai Erzsébetet, az FFAMI zongora tanszak vezetőjét Eötvös József-díjjal tüntették ki a tehetséggondozás területén kivételesen hosszú időn át végzett kiemelkedő munkája, és a pedagógus élethivatás melletti elkötelezettsége elismeréseként. Kitüntetését a városi rendezvényen is méltatták. Ez alkalom ad lehetőséget az év pedagógusa díjak kiosztása mellett a Pedagógus Szolgálati Emlékérmek, a Tankerületi Elismerő Oklevelek, a színes diplomák és a Lenau-díj átadására is.

Nyugdíjba vonulásuk alkalmából és a gyermekek, tanulók oktatása-nevelése terén végzett kiemelkedő munkájukért Pedagógus Szolgálati emlékéremben részesült Arany Márta, a Dunakeszi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola tanítója, Baldesweiler Judit Mónika, a Dunakeszi Fazekas Mihály Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola fizika-informatika szakos tanára, Kiefer Erika Zsuzsanna, a Dunakeszi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola angol-német szakos tanára, Németh Mária, a Dunakeszi Fazekas Mihály Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola tanítója, Simonné Sándor Erzsébet Mária, a Dunakeszi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola tanítója és Soltész Ágnes, a Dunakeszi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola tanítója.

Kiemelkedő szakmai munkájuk elismeréseként Tankerületi Elismerő Oklevelet vehetett át a Dunakeszi Bárdos Lajos Általános Iskolából Kertész Ildikó magyar-történelem szakos tanár, Tolnai Erzsébet és Tóth-Pliska Ágnes tanító; az FFAMI-ból Dézsi Yvett és Nagyné Szőlősi Márta táncoktató, Dobai Szabolcs hegedű tanár, Gyúró Tamás néptánc oktató és Farkasvölgyi Éva képzőművész; a Dunakeszi Fazekas Mihály Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskolából Bársony Anita igazgatóhelyettes, testnevelés-matematika szakos tanár, Hőlakiné Danka Gabriella tanító, Kosztolányi Julianna magyar tanár és Vigh-Sülye Klára német nemzetiségi tanító és tanár; a Dunakeszi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolából Benkőné Szepesi Eszter, Földiné Gátfalvi Zsófia és Tóth-Mohácsi Szilvia tanító, Jedlicané Borsos Magdolna angol-matematika szakos tanár és Kulcsár-Darula Éva angol tanár; a Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnáziumból Felekné Csizmazia Erzsébet német, Horváth Bernadett angol, Koren Natasa testnevelés és Vecserkáné Józsa Zita angol-biológia tanár; a Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium IV. Béla Király Tagintézményének tantestülete és technikai dolgozói; a Dunakeszi Széchenyi István Általános Iskolából Fülöpné Rutkai Orsolya testnevelő tanár, Hámoriné Pap Csilla pedagógiai asszisztens és Veres Katalin tanító; a Dunakeszi Szent István Általános Iskolából Gera Ágnes testnevelő tanár, Bajzák Csilla és Botosné Varga Sára tanító.

A színes diplomákat is ezen az ünnepségen adták át. Rubin diplomát kapott 70 éves tanári pályájáért dr. Fenyő Ferencné a Bárdosból, Kárpáti Imréné a Kőrösiből, ahonnan arany diplomás lett (50 éve államvizsgáztak) Botos Ferencné és Csákó Józsefné, a Fazekasból pedig Lőrincz Gáborné és Turcsánné Hideg Ilona.

A Lenau-díjat idén a Radnóti Miklós Gimnázium német tanára, Szűcsné Stadler Lilla vehette át a Dunakeszi Német Nemzetiségi Önkormányzattól.

Az ünnepség fénypontja az Év Pedagógusa-díjak átadása volt. Idén hárman vihették haza ezt az elismerést. Egyikük Baloghné Kasza Krisztina a Kerekerdő Tagóvoda óvónője, aki példamutató módon végzi nevelőmunkáját és kollégái mentorálását. Asztalosné Gáborik Gabriella a Szent István Általános Iskola tantestületét erősíti. Innovatív munkájával azon dolgozik, hogy a gyerekekkel megszerettesse az angol nyelvet, és idén 5 évre szóló akkreditációs pályázatot írt és nyert meg az iskolának a diákok utaztatásáért. A harmadik díjazott György-Bencsik Orsolya, a Bárdos Lajos Általános Iskola matematika-természettudomány szakos pedagógusa, aki a gyerekek képességeihez, személyiségéhez igazítja munkáját, módszereit, óraterveit, emellett figyel rájuk, ismeri őket, bátorítja, támogatja, megérti őket.

Gratulálunk minden díjazottnak, és további sikereket, kitartást kívánunk a munkájukhoz!

Szeredi Helga/Dunakeszi Polgár

Fotó: Kovács Zsolt

Még szintén érdekelheti...