Egyház

Óvodai ballagás a Szent Imre-templomban

2023. június 2-án délután tartották a Dunakeszi Szent Erzsébet Óvoda hagyományos ballagását a Szent Imre-templomban. Idén a Pitypang és Harangvirág csoportok tagjai búcsúztak. Az ünnepséget Pandúr Anikó, az óvoda vezetője nyitotta meg. Az óvoda lelki vezetője, dr. Farkas László plébános atya is részt vett a rendezvényen, aki Picúr nevű bábjával minden hétfőn hittant tart a nagycsoportosoknak, és a gyerekek havonta bábos prédikációt is hallhatnak az óvodai miséken.

Pandúr Anikó óvodavezető köszöntötte a ballagó gyerekeket, családtagokat, az óvoda munkatársait. Felvezetőjében kiemelte, hogy milyen fontos a hit az életünkben, és reméli, hogy amit az óvodában megalapoztak, azt a gyerekek továbbviszik majd az iskolákba, felnőtt életükbe is. Számos vers és ének színesítette a programot, melyhez a zenét az óvoda szülői zenekara szolgáltatta, akik már néhány éve együtt zenélnek nagyobb ünnepeken, ovis miséken. Laci atya Picúr nevű bábjával beszélgetett a gyerekekkel, többek között arról, hogy ugyan az óvodában nem tudnak már találkozni, de bármilyen életkorban lesznek is, a templomban erre mindig lehetőségük lesz. A gyerekek elmondták miért hálásak, a legtöbben azt válaszolták, azért, mert a Szent Erzsébet Óvodába járhattak, és hogy jók voltak az óvó nénik, dadusok.

A közös ima után néhány szülő is imába foglalta gondolatait. A gyerekek László atya áldásának fogadása után, tarisznyával a vállukon vonultak át egyesével a feldíszített virágos kapu alatt, mely később kikerült a templomkertbe, ahol a gyerekek szüleikkel fényképezkedhettek. A templomi ballagást megelőzte a zártkörű ballagás, melyet június 1-én, csütörtökön tartottak az ünneplőbe öltözött, felvirágosított óvodában. Az iskolába készülő nagycsoportosok elbúcsúztak minden csoporttól, ahol útravalóul búcsúverseket és énekeket hallhattak, majd ebéd után együtt moziztak, és pattogatott kukoricát ettek.

Az óvodából iskolába való átlépés is egy mérföldkő a gyerekek életében, lezárul egy korszak. A ballagóknak boldog iskolás éveket kívánok, és hogy hitükben is tovább növekedjenek életük során!

Béres Magdi/Dunakeszi Polgár

Fotók: Lajtár Judit Photo

Fotó: Béres Magdi

Még szintén érdekelheti...