Nyár 2023

Országszerte indulnak a Karitász-táborok

Országszerte számos helyen megkezdődnek a Karitász-táborok, melyekben a nyáron több mint négyezer gyermek nyaralhat majd kortársaival vagy szüleivel – tájékoztatta a Katolikus Karitász hétfőn az MTI-t.

A szervezet közleménye szerint a táborok – amelyek közt bentlakásos, napközis, tematikus, illetve kézműves egyaránt található – balatoni üdülőkben, plébániákon vagy egyéb közösségi szállásokon lesznek.
    A gyermekeknek az egyhetes táborok ingyenesek – hívták fel a figyelmet, hozzátéve: a Karitász önkéntesei minden táborban színes programot állítanak össze kirándulással, kézműves foglalkozással, játékos vetélkedőkkel, és ahol lehet, strandolással.
    Kitértek arra is, hogy a Karitász országos központja Balatonakalin üzemeltet tábort, amelyet június 16-án ünnepélyesen megáldott és megnyitott Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök, a Katolikus Karitász elnöke. Az eseményen részt vett Herczegh Anita, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövete és Klaus Höhn, a Katolikus Karitász németországi jószolgálati nagykövete is – fűzték hozzá.
    A közlemény idézi Écsy Gábort, a Katolikus Karitász országos igazgatóját, aki az ünnepélyes megnyitón arról beszélt, hogy táboraikban a nehéz helyzetben, sokszor mélyszegénységben élő családok gyermekei, valamint fogyatékossággal élő gyermekek, fiatalok vehetnek részt. Sokuk számára ez az egyetlen nyaralási lehetőség – jegyezte meg.
    A Karitász közölte: a 1356-os adományvonalon hívásonként 500 forinttal lehet hozzájárulni a szervezés költségeihez, valamint a karitasz.hu oldalon online adományozási módra is lehetőség van.

MTI

Még szintén érdekelheti...