fejlesztés

Másfél hektáron elterülő új pihenő- és sportparkkal bővül Vácduka

Nagyon jól haladnak a munkálatok Vácdukán a faluközpontban ahol egy több mint másfél hektáron elterülő pihenő és sportpark kialakítási munkálatai zajlanak – tudta meg a 0627.hu szerkesztősége a helyszínen Rétvári Bence országgyűlési képviselő és Makkos László polgármester sajtótájékoztatóján.

Rétvári Bence kiemelte, hogy a településközponti fejlesztés 170 millió forint uniós pályázati támogatás révén valósul meg. Ezt összeget a kormány megelőlegezte a Vác melletti falunak, és már el is utalták a község számlájára.

Tovább bővül a vácdukaiak lehetősége arra, hogy egyedül, vagy családosan ellátogassanak ide és így itt közösségi élet tudjon kialakulni. A beruházás révén lehet egy olyan új része Vácdukának, ahová délutánonként, hétvégente vagy a nyári szünetben szívesen kijönnek a családok és töltenek el együtt minőségi időt” – fogalmazott a térség országgyűlési képviselője.

Makkos László a projekt részleteit illetően kiemelte, hogy tizenhatezer négyzetméter lesz a park teljes területe. A focipályához közelebbi, dombon található részen kap helyet egy 224 méteres gumiborítású futókör, mely az erdős, árnyat adó fák alatt folytatódik tovább, ahol természetes borítást kap. – Így egy teljesen természetes környezetben folytathatják a futást a sportolni vágyók, akik egyébként is jelentős számban vannak Vácdukán – ismertette Vácduka polgármestere. E fenti részen szolár lámpák biztosítják majd a közvilágítást – folytatta, hozzátéve, hogy az erdős területen a madár és az élőlényekre való tekintettel is, nem kerülnek elhelyezésre lámpák. A park két bejutási pontján térfigyelő kamerákat is helyeznek el.

Azt is elmondta, hogy az Arany János utcai bejáratnál egy gémeskutat formázó kapu is készül. A parkban egyebek mellet lesz tehát a már említett futókör, forrás, és holtfa les. A tervek szerint készül egy rekreációs liget, gyerekjátszó és családi piknik hely, madárház és tanösvény is.

Még szintén érdekelheti...