Nyár 2023

Értékes kincs a Kajla-útlevél!

Az iskolai szünidő alatt minden alsó tagozatos gyermek, aki rendelkezik világoskék Kajla-útlevéllel, díjmentesen utazhat a MÁV-START, a Volánbusz, a GYSEV, a BAHART és a MAHART belföldi, helyközi járatain.

Megéri a Kajla útlevelet maguknál tartani az alsó tagozatosoknak: a „Hol vagy, Kajla?” program idén nyáron is ingyenes utazást biztosít a gyerekeknek belföldön, egészen augusztus 31-ig. A remek kezdeményezés 5 éve indult, melynek célja, hogy a kisiskolások megismerjék és családjukkal közösen beutazzák Magyarországot.

Ingyenes utazás gyerekeknek

A „Hol vagy, Kajla?” program idén nyáron is számos programlehetőséget és kedvezményt nyújt a kisiskolásoknak és családjuknak. Az iskolai szünidő alatt minden alsó tagozatos gyermek, aki rendelkezik világoskék Kajla-útlevéllel, díjmentesen utazhat a MÁV-START, a Volánbusz, a GYSEV, a BAHART és a MAHART belföldi, helyközi járatain.

Rengeteg izgalmas felfedeznivaló vár kicsikre és nagyokra egyaránt: falvakat, városokat, várakat és különleges természeti kincseket látogathatnak meg, akár a nyár minden hétvégéjére választhatnak úti célt. Az útlevéllel rendelkező gyerekek számos helyen kaphatnak Kajla pecséteket, amelyekkel további ajándékokra, kedvezményekre lehetnek jogosultak.

Hogyan működik?

A szülőnek, kísérőnek jegyet kell vennie, de a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. járatain a gyermekkel együtt utazók élhetnek a 33%-os családi kedvezményel. Fontos azonban, hogy a feláras vonatokra a gyorsvonati pótjegyet, a pót- és helyjegyet vagy a helyjegyet a Kajla útlevéllel ingyenes utazó gyerekeknek is meg kell vásárolni.

Az utazáshoz a gyermek díjmentes Kajla jegyét előre meg kell váltani. Ezt megtehetjük a vasúti pénztárakban, a MÁV applikációból, a MÁV  jegykiadó automatáinál vagy az internetes jegyértékesítési rendszerén keresztül. Egyútra és oda-vissza útra is meg lehet venni.

Volánbuszos utazás esetén a Kajla útlevéllel rendelkező gyermekeknek nem kell menetjegyet váltani, de a helyfoglalással közlekedő járatokra javasolt Kajla regisztrációs jegy kikérése elővételben a pénztárakban. A gyermekek kísérői menetjegyüket a társaság hatályos díjszabása és kedvezményrendszere alapján vásárolhatják meg. A távolsági kiegészítő jegyre kedvezmény nem érvényesíthető, így (országos besorolású) emelt szintű szolgáltatást nyújtó autóbuszjárat igénybevétele esetén, a kiegészítő jegyet mind a gyermek, mind pedig a kísérő részére meg kell váltani.

A nyári szünetben ismét elérhető a „KajlaBalaton24 jegy” is. A jegy az utas által megjelölt időponttól számított 24 óráig érvényes, de legkésőbb augusztus 31-ig. A kedvezményes jeggyel egy napig korlátlanul lehet utazni a Volánbusz Balatonfüred–Tihany között közlekedő menetrendszerinti járatain, a MÁV-START balatoni vonalain Szabadbattyán–Tapolca, Szabadbattyán–Balatonszentgyörgy és Balatonszentgyörgy–Sümeg között valamint, a balatonfenyvesi kisvasúton.

Még szintén érdekelheti...