ünnep

70 éves Németh András mesteredző

Németh András egykori magyar kézilabdázó, többszörös magyar és osztrák bajnok kézilabda-mesteredző. A magyar női válogatottat három világbajnokságon és két Európa-bajnokságon irányította, 2005-ben világbajnoki bronzérmet nyert.

Bővebben: 70 éves Németh András mesteredző

Augusztus 12-én ünnepelte 70. születésnapját a Gödön élő Németh András. A Nemzeti Sportnak elmondta, hogy korábban nem gondolta volna, hogy hetvenévesen is dolgozni fog – írta a godihirnok.hu.

“Feltétlenül fontosnak tartom ezt a születésnapot, nagyjából tízévente szoktam összegzést készíteni, és meg kell mondanom, tíz éve nem gondoltam volna, hogy még hetvenéves koromban is aktív leszek valamilyen szinten. Jólesik, jókedvvel, szívesen dolgozom Vácon, ahol jó feladataim vannak” – mondta az edző, aki szeret fiatalokkal dolgozni.

“Szívesen csinálom, aktívan tart, fiatalok között vagyok, és a lelkük azért valamennyire rám is hat. Folyamatosan jönnek új jelentkezők az akadémiára is, meg kell őket nézni, aztán megoldani a lakhatásukat, az iskolai elhelyezésüket. Csináltam egy negyven kérdésből álló filmes tesztet, a serdülőknek és az ifiknek nemrég rendeztünk egy versenyt, hogy mennyire ismerik a sportágat, az egyik kockán megjelenik Kovács Péter fényképe, fel kell őt ismerni. Azt tapasztalom, hogy a gyerekek annyira nem ismerik a múltat, ezért próbáljuk megtanítani nekik azt is” – mondta Németh András a Nemzeti Sportnak.

A közkedvelt mesteredző leánya – aki kiváló kézilabda-játékos – Pálfalvi-Németh Lilla Facebook-oldalán édesapjával készített közös fotóhoz ezt írta: „A legjobbal, aki ma 70 éves lett!”

Még szintén érdekelheti...