Sport

Németh Balázs: az atlétikai központ a város minden részéről könnyen elérhető

A város minden részéről könnyen elérhető a Nemzeti Atlétikai Központ, tömegközlekedési szempontból tökéletes helyen van, de parkolóhely nincs a környékén – közölte az atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója csütörtökön sajtótájékoztatón, a helyszínen.

Augusztus 19. és 27. között lesz „Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye”, már több mint háromszázezer jegy talált gazdára, de közel négyszázezer szurkolót „szeretnénk ide kicsábítani és tökéletes szolgáltatást nyújtani” a számukra – jelentette ki Németh Balázs.
    Hozzáfűzte: egy új létesítményben a világ harmadik legnagyobb sporteseményét megszervezni nem könnyű, és lehet, hogy fennakadásokkal jár majd az első napokban, amíg a sportolók és a szurkolók megszokják, hogyan lehet megközelíteni a Nemzeti Atlétikai Központot.
    A lényeg, hogy autóval nem érdemes elindulni, a környéken parkolóhelyet találni gyakorlatilag lehetetlen, viszont vannak jó alternatívák – közölte a vezérigazgató.
    Kiemelte: a csarnok gyalogosan megtehető távolságra van a Boráros tértől, amely a 4-es és a 6-os villamossal, valamint más közösségi közlekedési járművekkel is könnyedén elérhető.
    Az 1-es, valamint a 2-es és a 24-es villamos megállójából a Művészetek Palotájától (Müpa) pár perces sétával el lehet jutni az északi és a főbejárathoz. A ráckevei (H6) és a csepeli (H7) HÉV is kitűnő választás lehet, valamint több buszjárat megállója is a Közvágóhíd közelében van – mondta el Németh Balázs.
    Felhívta a figyelmet arra, hogy biztonságos kerékpárutakon is megközelíthető a helyszín, kerékpártárolók mindkét bejárat mellett rendelkezésre állnak. Továbbá megállapodást kötöttek a közösségi rollerszolgáltatókkal, a Müpánál ott lehet hagyni ezeket a járműveket, amint a Bubi-kerékpárokat is.
    A vb-hajó augusztus 19-étől 27-én estig jár majd a Batthyány tértől a Müpa-kikötőig – folytatta a vezérigazgató, megjegyezve, hogy 20-án délelőtt a légi show idején, és délután biztonsági okokból nem jár majd a hajó.
    Azt mondta, legalább két órával az első versenyszám kezdete előtt érdemes megérkezni, a Stadion Parkban számos program, „élményzóna” várja majd a látogatókat. Önkéntesek fogadnak mindenkit, és jegypénztárak is működnek még – közölte.
    A parkolók hiányával kapcsolatban Németh Balázs úgy fogalmazott: „szándékosan nem aszfaltoztuk le a Duna-partot, mert a világbajnokság egy új szabadidőparkot ad Budapestnek, nem pedig egy hatalmas, lebetonozott placcot”.

MTI

Még szintén érdekelheti...