Sport

Váci siker hazai pályán

A Vác házigazdaként 27-26 legyőzte a francia Paris 92 csapatát a női kézilabda Európa-liga csoportkörének harmadik fordulójában, vasárnap.

A magyar csapat keretéből Bárdy Noémi, Kovács Anikó, Kürthi Laura, Pálffy Anna és Világos Diána hiányzott.

Magabiztosan kezdett hazai pályán a Vác, Pásztor Bettina remek kapusteljesítményével és Kuczora Csenge találataival négygólos előnyben is volt az első félidőben. Marincsák Nikolett a mérkőzés 15. percében egy szerencsétlen esés után sántikálva hagyta el a pályát, de nem történt komolyabb sérülés, így később visszatérhetett. A félidőhöz közeledve kétszer is hibáztak a hazaiak, amiből közelebb tudott zárkózni a francia csapat, így 13-11-es váci vezetésnél vonulhattak a csapatok a szünetre.

A fordulás után többször is kiegyenlítettek a párizsiak, majd az 56. percben átvették a vezetést. Ezt követően Herbert Gábor vezetőedző időt kért, hogy felrázza csapatát a hajrára. Az utolsó percekben 25-25-nél remekül védekezett a Vác, majd Kuczora távoli lövésével ismét nála volt az előny. A végjátékban Marincsák biztosította be a hazai sikert, és így maradt esély a továbbjutásra.

A mérkőzés legjobbja Kuczora Csenge volt 15 góllal.

A két vereséggel és egy győzelemmel álló váciak február 4-én a Paris 92 otthonában lépnek pályára a második számú európai kupasorozat csoportkörében.

Forrás: MTI/0627.hu

Fotó: Praktiker-Vác/Facebook

Még szintén érdekelheti...