Sport

A birkózó szakosztály vezetésével VSD honvédelmi sportnapot tartottunk

A Honvédelmi Sportszövetség támogatásának köszönhetően egyesületünk idén először szervezhetett honvédelmi sportnapot Dunakeszin. A sportnap célja a honvédelem fontosságának kiemelése mellett az egészéges életmód és a sport népszerűsítése volt. A rendezvénynek a VSD Fóti úti Sporttelepe adott otthont.

Az időjárás sajnos nem alakult kedvezően, így az eredetileg szabadtérre tervezett programokat is a kézilabdacsarnokban kellett lebonyolítanunk, de ez semmit nem vett el az esemény színvonalából. Az önkéntesek munkájának köszönhetően az átszervezés gördülékenyen zajlott és az esős idő ellenére is rengeteg család jelent meg a sportcsarnokban. A résztvevő gyerekek több honvédelmi sportágban is kipróbálhatták magukat. Kézilabda-szakosztályunk edzői szuper katonai akadálypályát terveztek, amit minden fiatal nagyon élvezett. A Honvédelmi Sportszövetség egy másik tagszervezete, a KSI biztosította a lézeres lövészetet, ami szintén nagy sikert aratott a gyerekek körében. Atlétika-szakosztályunk a futás levezényléséért felelt, míg a birkózó szakosztály edzői értelemszerűen a birkózóprogram lebonyolítását vállalták magukra.

A VSD edzői mellett az utóbbi programot színesítette Andrási József sportszázados katonasportoló is. A honvédelmi sportok mellett a gyerekek kreatív foglalkozáson és a Dunakeszi Trianon emlékművel kapcsolatos feladatokon vehettek részt, melyekben a VSD dolgozói és az önkéntesek voltak a szervezők segítségére.

Az autentikus katonai hangulatot a Than Károly iskola ifjú kadétjai biztosították, akik amellett, hogy katonai felszerelésükben hűen tükrözték a program honvédelmi jellegét, teljes mértékben részt vettek a rendezvény lebonyolításában is. A családok aktív részvétele és a gyerekek sportprogramokon mutatott öröme és lelkesedése még inkább fokozta az esemény hangulatát.

A sportnap végi éremdíjazás pedig láthatóan nagy örömmel és büszkeséggel töltötte el a gyerekeket. Összességében elmondható, hogy egy nagyszerű rendezvényt tudhatunk magunk mögött és bízunk benne, hogy a Honvédelmi Sportszövetséggel együttműködve a jövőben is sok hasonló eseményt szervezhet majd a VSD.

Somfai Krisztina

Még szintén érdekelheti...