Sport

Nagy siker volt a Duplakanyar futóverseny – Nézze meg fotó-összeállításunkat

Hazánk egyik legnagyobb futóversenye, a Duplakanyar szombat reggel a 62 kilométeres távon indulók rajtjával vette kezdetét. A futóverseny útvonala a gyönyörű Duna-parti környezetben vezetett, amely áthaladt Nagymaros és Visegrád között a DMRV Zrt. 500 méternél is hosszabb dunai alagútjában is.

A 62 kilométeres távon indulók kora reggeli rajtja után folytatódott a jó hangulatú bemelegítés a nagymarosi labdarúgópályán, ahol az 5 km-n és a 12 kilométeren indulók startja előtt, 10 órakor Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője, a rendezvény fővédnöke, Heinczinger Balázs, Nagymaros polgármestere, a futóverseny kiemelt támogatói, Szilágyi Zsolt, a DDC Zrt. elnök-vezérigazgatója és Sári Tibor, a Szobi Italgyártó Kft. ügyvezetője köszöntötte a több száz futót.

Elsőként Heinczinger Balázs, Nagymaros polgármestere lépett a színpadra, aki örömét fejezte ki, hogy a város újra egy népszerű sportversenynek adhat otthont.

– Nagymaroson a kultúra és a sport kiemelt helyet foglal el – jelentette ki a gyönyörű Duna-parti kisváros polgármestere. Heinczinger Balázs elismeréssel szólt arról is, hogy a leghosszabb távon, a 62 km-n idén jóval többen indulnak, mint tavaly. A polgármester szerint a nagy sikerű budapesti atlétikai világbajnokság rendkívül jó hatással van a szabadidősportra is, ami a Duplakanyar futóversenyen indulók számában is megmutatkozik. Nagymaros polgármestere köszönetet mondott a futóverseny szervezőinek és támogatóinak, a futóknak jó versenyzést kívánt, akiktől azt kérte vigyázzanak egymásra, és egészségesrn érjenek célba.

Szilágyi Zsolt, a Duna-Dráva Cement Zrt. elnök-vezérigazgatója személyes érzéseit megosztva elmondta, nagyszerű élményként éli meg, hogy ennyi lelkes, örömteli, izgatott várakozásokkal teli arcot lát, akiket egy közös hobbi, a futás varázslatos élménye tart össze.

– Ezért is örülök, hogy én is köszönthetem önöket, akik a szép természeti környezetben, a Börzsöny, a Pilis, a Duna ölelésében, a Duna menti települések között futhatnak – mondta a DDC Zrt. elnök-vezérigazgatója, aki kiemelte: megtiszteltetésnek tartja, hogy az idén 60 éves váci vállalatuk támogathatja a futóversenyt, melynek társadalmi felelősségvállalásában előkelő helyet foglal el az egészségvédelmet segítő programok, a zöld környezetvédelem, a tehetséggondozás támogatása.

Sári Tibor, a Piroska Szörp és a Szobi Italgyártó képviseletében buzdította a futókat, akiknek azt kívánta, hogy jövőre is találkozzanak a Duplakanyar futóversenyen, mert reményei szerint hamarosan olyan hagyományról beszélhetünk, amely széles körben vonzza a sportolni vágyókat.  

Rétvári Bence, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője, a Duplakanyar futóverseny fővédnöke köszöntőjében elmondta, hogy folyamatosan azon gondolkodnak és dolgoznak, hogy hogyan tehetik még látványosabbá, turistavonzóbbá a gyönyörű természeti értékekkel büszkélkedő Dunakanyart, amely autóval, vonattal és hajóval egyaránt jól megközelíthető.

 – Közös gondolkodásunk eredménye a Duplakanyar futóverseny, amely egyedi a Duna magyarországi szakaszán. Ráadásul azt a különleges élményt is felkínálja, hogy száraz lábbal átsétálhatnak a futók a DMRV Zrt. dunai alagútjában Nagymaros és Visegrád között – hallhattuk az országgyűlési képviselőtől.

Rétvári Bence jó érzéssel beszélt arról is, hogy az ötletüket sikerült megvalósítani, amely népszerű a sportszerető közönség, a futók körében. – Örülök, hogy a futók mellett a rendezvényt támogató vállalatok, az önkormányzatok is mellénk álltak, akiknek – és a kormány támogatásának – köszönhetően hazánk egyik legsikeresebb futóversenyét rendezhetjük meg, amely  3 folyón, 2 országon, 3 hídon, 1 alagúton halad – ismertette a rendezvény fővédnöke, aki mindenkinek kellemes sportélményt, jó futást kívánt.

A visszaszámlálás után a rajtpisztoly eldördülése után elrajtolt a Duplakanyar futóverseny népes mezőnye.  Vetési Imre

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...