Közbiztonság tanévkezdés

Rétvári: kétezer rendőr vigyáz a tanulók és a közlekedők biztonságára az új tanév kezdetén az iskoláknál

Országszerte kétezer rendőr teljesít szolgálatot az új tanév első napjaiban, segítve a megnövekedett forgalomban a fiatalok biztonságos eljutását az iskolába, illetve onnan haza – közölte hétfőn Csepelen, sajtótájékoztatón a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

A közelmúltban felújított Jedlik Ányos Gimnáziumnál tartott sajtóeseményen Rétvári Bence kiemelte: fontos az Iskola rendőre program, mert az embereknek a tanévkezdés, a nyári szünet után újra meg kell szokniuk, hogy ősz van, és a korábbinál nagyobb a forgalom.


    A rendőri jelenlét fontos ezekben a napokban, mert biztonságérzetet nyújt a diákoknak és más közlekedőknek is – olvasható az MTI oldalán.
    Rétvári Bence emlékeztetett arra, hogy a Nemzeti alaptanterv része alsó és felső tagozatban is a közlekedési ismeretek bővítése.


    Szécsi Tibor, a Budapesti Rendőr-főkapitányság baleset-megelőzési és közlekedési osztályának vezetője elmondta: felmérték, hogy a fővárosban melyek a közlekedés szempontjából leginkább veszélyeztetett iskolák, ezeknél egy hónapig lesznek jelen a rendőrök.
    A tanintézményekben kihelyezték az adott iskola rendőrének nevét, elérhetőségét; az alezredes azt kérte, hogy forduljanak hozzájuk bizalommal.


    Szécsi Tibor felhívta a figyelmet arra is: komoly veszélyforrás manapság, hogy sokan fülhallgatóval, a telefonjaikat figyelve közlekednek, így nem észlelik a forgalom zaját.

Még szintén érdekelheti...