aktuális

Kihívója akadt Juhász Bélának – Sződliget legaktívabb civil szervezete is támogatja Somogyi István polgármester-jelöltet

Noha Juhász Béla Sződliget volt Momentumos, jelenleg DK-s polgármestere még nem nyilatkozott arról, hogy kíván-e indulni a jövő nyáron esedékes önkormányzati választáson, ám egy független jelölt már bejelentette indulását – írja a 0627.hu.

Somogyi István saját Facebook-oldalán tette közzé, hogy két civil szervezet támogatásával független felöltként indulni kíván a jövő évi önkormányzati választáson.

A Sződligeten élő dr. Somogyi István, a Civilek Sződligetért Egyesület (CISZE) és a ZöldLiget – Baráti Kör Sződligetért Egyesület által támogatott polgármesterjelölt a 2024-es választáson. Mint a közösségi oldalán közzétett videóban fogalmaz: „23 éve élek Sződligeten. Nős vagyok, egy fiam és egy unokám van. Közgazdász doktor vagyok. Egész életemben kereskedőként dolgoztam, különböző beosztásokban. Részt vettem a Civilek Sződligetért Egyesület megalapításában, majd éveken keresztül vezettem azt. Jelenleg a Sződligeti Sporthorgász Egyesület titkára, és a Sződligeti Nyugdíjas Férfiak Baráti körének – magyarul a férfi nyugdíjas klubnak vagyok az elnöke. Aktívan részt vettem és jelenleg is részt veszek Sződliget közéletében. Alakuló lelkes csapatommal azon dolgozunk, hogy egy választási alternatívát kínáljunk önöknek. Tehát nem valaki ellen indulunk. Programunk lényege, hogy a pártpolitikai csatározásokat a minimumra csökkentsük. A helyi ügyekre koncentrálva, felhagyva a nehezen értelmezhető bal- és jobb oldali megkülönböztetésekkel, Sződliget fejlődéséért dolgozzunk. Küldetésünk középpontjában Sződliget polgárainak szolgálata áll. Legfőbb motivációm, hogy Sződliget lakónak az arcán minél több mosolyt és minél kevesebb idegenkedést, megosztottságot lássak.”

Még szintén érdekelheti...