advent

Advent második szombatja is tartalmas programokat kínált a dunakeszieknek

A városi önkormányzat és a Dunakeszi Programiroda munkatársai minden évben kellemes meglepetéssel szeretnék még meghittebbé varázsolni az adventi várakozást a város apraja, nagyja számára.

Az idei esztendő újdonsága az adventi kézműves foglalkozás volt, melynek keretében karácsonyfadíszeket készíthettek a jó kézügyességgel és kreativitással megáldott kislányok és kisfiúk, valamint az őket elkísérő felnőttek a Kőrösi iskolában. A Programiroda vezetője, Sipos Dávid alpolgármester és a körzet önkormányzati képviselője, Seltenreich József is meglátogatta a programot, Szeredi Helga, a polgármesteri hivatal kommunikációs szakreferense pedig a város címérével ékesített finom süteménnyel kínálta az alkotó „művészeket”.

A kora délutáni órákban mind többen látogattak ki az ünnepi díszbe öltöztetett Casalgrande térre, ahol a kicsik nagy örömére Vörös Zoltán – mint ahogy ő mondta magáról, a jó kedélyű bohóc – ötletes játékaival, a színpadra szólított kis „művésztársakkal” együtt önfeledt perceket szerzett a tágra nyíló tekintettel rácsodálkozó gyerekeknek és kísérőiknek.

A kézműves ajándékokat kínáló faházak mellett felvonuló házikókból a gasztronómiai finomságok csábító illata lengte be a teret, ahol fél hatkor egymás mellett sorakoztak Krisz Rudi rajongói, aki hódolói számára ezúttal sem okozott csalódást.

Ma is telt házzal üzemelt a fedett jégpálya, a téli sportág kedvelői folyamatosan rótták a köröket, ha pedig elfáradtak, frissítésként forró teával enyhíthették szomjúságukat, miközben a felnőttek ízletes forralt bor kortyolgatása közben jó hangulatú baráti beszélgetés keretében „megoldották a világ dolgait.”

Szép és tartalmas órákat tölthettünk el közösen az adventi várakozás, az ünnepi ráhangolódás jegyében.

(Vetési)
Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...