aktuális

Megkezdődött a görögkatolikus templom belső tereinek a kifestése

Jól haladnak a munkálatok a dunakeszi Szent Péter és Pál görögkatolikus templomban. Zajlik a belső terek kifestése! – jelentette be közösségi oldalán Tuzson Bence igazságügyi miniszter, Dunakeszi országgyűlési képviselője, akit a munkálatokról a város legfiatalabb templomában Bubrik Miklós parókus tájékoztatott.

– A templomban jelenleg két projekt megvalósításán dolgoznak párhuzamosan – ismertette lapunk érdeklődésére Bubrik Miklós parókus.
– A templom belső falait görögországi ikonfestők bizánci stílusban festik ki, akik ezzel a munkával várhatóan március elején végeznek. Ezután következik a szentély festése. Úgy látom, hogy a festők novemberre elkészülnek a templom teljes belső festésével – mondta a parókus.

Tuzson Bence országgyűlési képviselő és Bubrik Miklós parókus

Bubrik Miklóstól megtudtuk, hogy a belső festéssel párhuzamosan ugyancsak görögországi fafaragó mesterek készítik az ikonosztáziont, a képállványt, akik után az ikonfestők készítik el az ikonokat. Terveik szerint a teljes projektet 2025 januárjában fejezik be.

– Nagyon hálásak vagyunk Tuzson Bence országgyűlési képviselő úrnak, aki folyamatosan figyelemmel kíséri és segíti egyházközségünk életét, fejlesztési, felújítási terveink megvalósítását. Jó érzéssel mondhatom, hogy a képviselő úr szívén viseli közösségünk sorsát. A jelenlegi felújítás is állami támogatásból és a közösség tagjainak az adományaiból valósul meg a Szent Péter és Pál görögkatolikus templomunkban, amely a maga stílusában egyedülálló Magyarországon – jelentette ki Bubrik Miklós parókus.

(Vetési)

Fotó: Ligeti Edina

Még szintén érdekelheti...