aktuális

47 éve kapott városi rangot a dinamikusan fejlődő Dunakeszi

1977. április 1-jén kapott városi rangot Dunakeszi Nagyközség, amely az elmúlt közel fél évszázad alatt Pest vármegye egyik legjelentősebb településévé formálódott a folyamatos és tudatos városépítő tevekénységnek köszönhetően. A várossá válás 47. születésnapját április 6-án látványos családi nap keretében ünnepelte Dunakeszi apraja, nagyja. A születésnap nem csupán egy évforduló, hanem egy emlékeztető arra az izgalmas és változatos utazásra, amelyet a ma már közel ötvenezres város az elmúlt évtizedek során megtehetett.

A jeles évforduló tiszteletére a Dunakeszi Programiroda látványos és tartalmas programok sokaságával várta a 47. születésnapját ünneplő város aparaját, nagyját.

A Katonadombon szombat délelőtt Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncertjével indult a késő estéig tartó show, melyet Majka fantasztikus koncertje koronázott meg.

A nyitó- és a záró program között is tartalmas rendezvényeken szórakozhattak az ünneplő  dunakeszieket, melyek sorában az egyik nagy sláger volt a dr. Kerekes Dóra ötlete alapján és nevével fémjelzett Gyűjtsd össze Dunakeszit! matricagyűjtés záróakkordja. A Dunakeszi Post fotópályázatának köszönhetően ezúttal is rácsodálkozhattunk, hogy milyen csodálatos természeti környezet öleli körbe Dunakeszit.

Dunakeszi várossá válásának 47. születésnapján először hangzott el a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar, valamint a Farkas Ferenc AMI és a Bárdos iskola zenetagozatos diákjai alkotta kórus közös előadásában Dunakeszi dala, szólót Pol Vera énekelte… Perceken át zúgott a vastaps, csodálatos élmény volt! Dióssi Csaba gratulációjában fantasztikus jelzővel méltatta a fiatalok, a kórus és zenekar tagjainak produkcióját. Meghatódottan és nagy boldogsággal nyilatkozott a frenetikus sikerről a fiatal énekesek két mentora, a két felkészítő tanár, Nemeskéri Emese és Budaházy Dobó Katalin, valamint a szimfonikus zenekar karmestere, Farkas Pál is.

Pol Verát, valamint a kórus és a szimfonikus zenekar produkcióját hosszú perceken át ünnepelte a közönség
A kórus tagjait felkészítő két pedagógus, Budaházy Dobó Katalin és Nemeskéri Emese

A nap egyik fénypontja volt, amikor a színpadon köszöntötték a Dunakeszin született polgárokat, akik között volt olyan édesanya, akihez hasonlóan a két fia is a Tabánban született. Közel kilencvenen jelentkeztek és jöttek el személyesen Kundlya Zsófia, lakossági kapcsolatokért felelős önkormányzati megbízott ötlete alapján megvalósított köszöntőre, és vehették át az oklevelet Dióssi Csaba polgármestertől, aki nagy szeretettel köszöntötte a „tősgyökeres”dunakeszi polgárokat, akik a településen látták meg a napvilágot.  

Dunakeszin születtem! – ötletgazdája, Kundlya Zsófia és Dióssi Csaba polgármester, aki nagy örömmel támogatta, hogy a város születésnapján köszöntsék a „tősgyökeres” dunakeszieket

A polgármester a szülinapi köszöntőjében kiemelte, hogy Dunakeszi 47 éve alatt, mióta város lett, bebizonyította, hogy egy igazi, összetartó közösség, ahol minden generáció jól érzi magát, melyre bizonyság volt az egész napos programok sokasága, no és a fergeteges Majka-koncert.

Boldog születésnapot, Dunakeszi!

V. I.
Fotó: Tóta Krisztián és filmkovacs.hu

Még szintén érdekelheti...