ünnep

Idén Balog Miklós István vehette át a Dunakeszi díszpolgára kitüntetést

Fantasztikus ünnepi programoknak lehettek részesei a hétvégén a dunakesziek, akik szombaton ünnepelték a város 47. születésnapját, míg vasárnap ugyancsak látványos, maradandó szép élményt jelentő műsor keretében Dunakeszi kiválóságai vehették át a képviselő-testület kitüntetéseit. Idén Balog Miklós István vállalkozónak adományozta a díszpolgári címet az önkormányzat, aki mellett tizen részesültek városi kitüntetésben kimagasló tevékenységük elismeréseként.

A József Attila Művelődési Központ színháztermében rendezett városi ünnepség nyitányaként Dunakeszi dala hangzott el, majd a Himnusz közös eléneklését követően Szeredi Helga műsorvezető, a Dunakeszi Programiroda kommunikációs szakreferense így konferálta fel az első műsorszámot:

“Ünnepi alkalmunk nyitányaként egy gyönyörű táncbemutatót láthatunk. ‘A virágot a napfény bontja ki, Az emberi lelket a szeretet.’ E kortalan gondolat inspirálta az EtvieDanse Táncstúdió táncosait a mai színes tánccsokor válogatásával. Szülőföldünk, lakóhelyünk iránti érzéseiket, a tavasz, az élet szeretetét, a művészet iránti alázatukat szeretnék mozdulatokba öltve átnyújtani Önöknek.”

Nagy Márta művészeti vezető tehetséges fiatal táncosai csodálatos élménnyel ajándékozták meg az ünneplő közönséget, akik gyönyörű produkcióját méltán tüntette ki elismerő szavakkal Dióssi Csaba polgármester, aki külön kiemelte Nagy Márta és tanítványai hosszú éveken átívelő folyamatos és magas színvonalú művészi alakításait, előadásait, akik számtalan hazai és nemzetközi sikerrel büszkélkedhetnek.

Dióssi Csaba polgármester méltatta a kitüntetettek kimagasló teljesítményét

– Számomra mindig nagyon fontos az a nap, amikor a városi kitüntetéseket átadjuk, mellyel elismerjük és megbecsüljük azt a munkát, amit Dunakeszi polgárai a lakóhelyünkön, a munkahelyükön végeznek – hangzottak Dióssi Csaba szavai, aki szerint szinte minden területen kiemelkedő teljesítménnyel büszkélkedhetnek.

A polgármester a helyi közösség alkotó munkáját méltatva úgy fogalmazott, hogy a 47. születésnapját ünneplő város csodájára jár sok, sok történelmi és Dunakeszinél lényegesen nagyobb város. Ilyen csodának nevezte a kulturális és művészeti életet, a Dunakeszi Szimfonikus Zenekart, amely világszerte elviszi Dunakeszi jó hírét és nevét, a néptánc- és művészeti csoportokat, a civil közösségeket, a nyugdíjasok népes közösségét, az országszerte előadásokat tartó orvosokat, a példaértékű közbiztonságot, az országszerte ismert és “másolt” dunakeszi sportmodellt, a Radnóti gimnázium tanulmányi és sportsikereit, az óvodai pedagógiai munkát…

“A kitüntetésekkel ezt a köztiszteletre méltó munkát szeretnénk megbecsülni, egy, egy kitüntetett személyén keresztül a szakmai ágazatokban dolgozók kimagasló helytállását elismerve” – jelentette ki Dióssi Csaba polgármester, akinek meggyőződése, hogy a kitüntetettek  példaképek sokak számára. A városvezető gratulált a kitüntetetteknek, akiknek további sikeres és eredményes munkát kívánt.

Az ünnepi köszöntő után Dióssi Csaba polgármester, Sipos Dávid és Nyíri Márton alpolgármesterek, valamint a képviselő-testület több tagja adta át a városi kitüntetéseket:

Juhász Péter Pál Dunakeszi Város Közbiztonsági díj

Krix Antalné Dunakeszi Város Sport díja

Gyúró Tamás Dunakeszi Város Közművelődési díj

Havas László Levente Dunakeszi Városi Közszolgálati díj

Kovácsné Kisbabér Ildikó Dr. Bayer Emil-díj

Dócs Mihályné  Dunakeszi Városi Pedagógiai díj

Nyíri István Dunakeszi Városi Pedagógia díj

REdit Idősbarát Egyesület Táncklubja Dunakeszi Városért plakett kitüntető címet

Dunakeszi Szimfonikus Zenekar Dunakeszi Városért plakett kitüntető címet

Faith Éva Dunakeszi Városért kitüntető címet

Balog Miklós István Dunakeszi Város Díszpolgára kitüntető címet vehette át.

A városi kitüntetettek tiszteletére rendezett városi ünnepség a Szózat közös eléneklésével zárult.
(Vetési)
Fotó: filmkovacs.hu és Tóta Krisztián

Még szintén érdekelheti...