Sport

Eseménydús napokon vannak túl a dunakeszi kézilabdások

Április 21-én, vasárnap fontos mérkőzéseket játszottak felnőtt kézilabdacsapataink. Az NBII. osztályú női csapatunk a Miskolc csapatával játszott egy igen fontos mérkőzést a felsőházi rájátszásban és végig vezetve, fantasztikus játékkal és küzdelemben, megérdemelten nyertek.

Az NBII. osztályú férfi csapatunk a Várpalota csapatával vívott egy szoros rangadót, közvetlen a lányok mérkőzése után, de ők sajnos nagy küzdelemben ugyan, de a végén egy góllal kikaptak. Fergeteges hangulatot varázsoltak a dunakeszi szurkolók a Magyarság Sportcsarnokba, mind a két mérkőzésen! A megyei osztályban játszó férfi és női csapataink pedig harcban állnak a Final24 döntőbe jutásért, ami május 25. napján kerül megrendezésre a ceglédi Gál József Sportcsarnokban és gyakorlatilag ez Pest vármegye legnagyobb „kézilabda ünnepe”.

A döntők győztesei megnyerik a bajnokságot, így a tét nem kicsi a második számú női és férfi csapataink számára sem. A VSD II női csapatunk az Alsónémedi csapatával idegenben vívta az elődöntő első mérkőzését, míg a VSD II férfi csapatunk a Veresegyház csapata ellene vívta meg az elődöntő első mérkőzését a Magyarság Sportcsarnokban. Hétvégi felnőtt eredmények:

NB II női felsőházi rájátszás

VS Dunakeszi – BSK Miskolc 22-19

NB II férfi alsóházi rájátszás

VS Dunakeszi – Várpalotai BSK 28-29

Pest vármegyei női I. osztály elődöntő

Alsónémedi SE – VS Dunakeszi II 27-36

Pest vármegyei férfi II. osztály elődöntő

VS Dunakeszi II – Veresegyház VSK II 21-24

A kézilabda hosszú évtizedek óta városunk legsikeresebb csapatsportága. Az idei évben pedig már nemzetközi szinten is komoly eredményeket ért el a szakosztály. A kézilabdacsapatainknál minden évben megszokott, hogy bajnoki címet, illetve dobogós helyezéseket ünneplünk a különböző korosztályokban és bajnokságokban.

A héten a Magyar Kézilabda Szövetség bejelentette, hogy az Ungvár KC csapata visszalép a bajnokságtól, mivel az Ukrán kupában is érdekelt a gárda, így már nem tudja folytatni a Magyar Nemzeti Bajnokságot az idei szezonban. A fentiek okán a Kézilabda Szövetség visszamenőleg törölte az Ungvár KC csapatának összes eredményét. Ennek okán az a helyzet állt elő, hogy jelenleg a második helyen állunk az NBII tabellán.

Ebben a szezonban a női csapatunk a vártnál sokkal jobban szerepel a bajnokságban. Kérünk minden kedves VSD szurkolót, hogy a hátralévő utolsó hazai mérkőzésen a Vásárosnamény ellen, tegyünk meg mindent közösen a sikerért, és buzdítsuk bele a lányokat a győzelembe, épp úgy, ahogyan a Miskolc ellen is tettük azt vasárnap.

Az NBII női kézilabda csapatunk hátralévő mérkőzései az idei szezonban:

2024.05.05. 17:00 VSD – Vitka SE (Vásárosnamény)

2024.05.12. 16:00 Hajdúböszörményi TE – VSD

2024.05.18. 16:00 BSK Miskolc – VSD

Somfai Kriszti

Még szintén érdekelheti...