aktuális

Megnyitotta kapuját a népszerű városi nyári gyerektábor

Hivatalosan is megnyílt a dunakeszi városi nyári tábor. Idén is a város közkedvelt Duna-parti  intézménye, a Dunakeszi Nyíltvízi Edzőközpont ad helyet a népszerű tábornak, ahol a heti turnusokban érkező 180-200 gyereket tíz pedagógus a színes programok sokaságával, előadásokkal, kreatív játékokkal várja.  

Szabóné Ónódi Valéria, a DÓHSZK igazgatója kedves szavakkal köszöntötte a nyári tábor első turnusának diákjait, pedagógusait, a város vezetőit. A táborban résztvevői tanulók kétharmada már volt a korábbi években a város legnépszerűbb nyári táborában – derült ki a helyszínen a polgármester rögtönzött „közvélemény-kutatása” alapján.

Szabóné Ónodi Valéria, a DÓHSZK igazgatója

„A gyerekek többsége azért jár vissza, mert a korábbi években is remek tapasztalatokat szerzett. Köszönöm a felügyelő tanároknak, hogy kiváló programokkal gondoskodnak arról, hogy a gyerekek minél hasznosabban, vidámabban töltsék el a napjaikat a táborban. Az önkormányzat 19. alkalommal rendez ezen a helyszínen tábort. Kívánom, hogy minél több szép emléket és barátokat szerezzetek” – mondta Dióssi Csaba polgármester, aki hivatalosan is megnyitotta az idei tábort.

Dióssi Csaba polgármester

Rákos Nikolett táborvezető a helyi sajtó képviselőinek arról adott tájékoztatást, hogy nagyon gazdag és széles választékú programokkal várják a táborba érkező gyerekeket. Minden hétfőn lesz az évek óta nagy sikernek örvendő lovaskocsikázás, a táborozók kipróbálhatják magukat a sárkányhajózás mellett a fazekas mesterség művészetében, a népi hangszerek készítésében, de idén sem marad el a számháború, az ékszerkészítés, az íjászkodás, a jóga, a focibajnokság és az “állatvadászat”.

Rákos Nikolett táborvezető és két táborozó diák

A táborvezető elmondta, hogy telt házzal, egy-egy turnusban 180-200 fiatal nyaral a táborban. Rákos Nikolettől azt is megtudtuk, hogy a tábor iránt jelentős az érdeklődés, így sokan vannak, akik felkerültek a várólistára annak reményében, hogy ők is eltölthetnek egy kellemes turnust a Duna-parti nyári táborban. Tíz tapasztalt, kreatív pedagógus közreműködésével jobbnál jobb programok várják hetente a gyerekeket. A tábor az önkormányzat finanszírozásának köszönhetően gyakorlatilag ingyenes, csak az étkezésért és az eszközhasználatért kell fizetni mindösszesen hatezer forintot a szülőknek, de ez az összeg is csökkenhet azok számára, akiknél indokolt a kedvezmény biztosítása.

Rákos Nikolett táborvezető kiemelte: Telt házzal működik a tábor, hosszú a várólista, ám „ha esetleg olyan családi vészhelyzet áll fönn, amikor nagyon nagy szükség van a segítségre, akkor szívesen segítünk és állunk rendelkezésükre a szülőknek.”

Az idei nyári tábor ünnepélyes megnyitóján Dióssi Csaba polgármester, Sipos Dávid alpolgármester, Csoma Attila, a terület önkormányzati képviselője és Temesvári István, az edzőközpontot működtető Dunakeszi Sport Kft. ügyvezetője Dunakeszi csokijával ajándékozták meg a gyerekeket, akik az édesség elfogyasztása után nagy örömmel vették birtokba a nyári tábort.

V. I.
Fotó: Bocskay Zsolt

Sipos Dávid alpolgármester és Csoma Attila önkormányzati képviselő

Még szintén érdekelheti...