Dunakeszi

Heti konzultáció Dunakeszi közbiztonsági helyzetéről és városi aktualitásokról

Immár nyolc éve, hogy Dióssi Csaba polgármester hetente konzultál Tóth Csaba ezredessel, városi rendőrkapitánnyal Dunakeszi közbiztonsági helyzetéről. A Dunakeszi Járás megalakulása óta Imre Zsolt hivatalvezető is résztvevője a rendszeres megbeszéléseknek dr. Molnár György jegyző, és a két alpolgármester, Erdész Zoltán és Sipos Dávid mellett.

A keddi tanácskozás fő témája a kijárási tilalom és a karácsonyi és a szilveszteri előkészületek volt – tudtuk meg a város polgármesterétől.

– Nyolc éve, amióta Tóth Csaba úr vezeti a rendőrkapitányságot, minden héten konzultálunk a város közbiztonsági helyzetéről. Noha a rendőrség nem tartozik az önkormányzat irányítása alá, de mindketten nagyon fontosnak tartjuk a rendszeres konzultációt – emelte ki Dióssi Csaba, aki szerint részben ennek is köszönhető, hogy a korábbi évekhez képest felére csökkent a bűncselekmények száma a városban.

– Áttekintjük az aktuális bűnügyi helyzetet, milyen esetek voltak, milyen intézkedéseket hozott a rendőrség, mennyire hatékony a felderítő, megelőző tevékenységük. Igyekszünk levonni tanulságokat, mi az, amiben változtatnunk kell, hogy még jobb legyen a közbiztonság Dunakeszin. Egyeztetünk arról is, hogy pl. hol kell javítani a közvilágításon, vagy erősíteni a közterület felügyeleti jelenlétet – ismertette Dióssi Csaba.

A városvezető fontosnak tartotta kihangsúlyozni, hogy a lakosság rendszeres tájékoztatása érdekében az önkormányzat honlapján heti rendszerességgel közlik a Rendőrkapitányság tájékoztatóját Dunakeszi aktuális közbiztonsági helyzetéről, a rendőrök intézkedéseit.

Elmondta: a megbeszélésen Tóth Csaba ezredes tájékoztatást adott arról is, hogy a 20 óra és hajnal 5 óra között bevezetett kijárási tilalom idején betartják a szabályokat a dunakeszi polgárok.  Este 8 óra után elnéptelenedik a város. – Mindössze néhány ember közlekedett 20 óra után, akikről a rendőri ellenőrzés alkalmával kiderült, hogy jogszerű volt jelenlétük az utcán – tudtuk meg.

A rendőrség már a karácsonyi ünnepekre és szilveszterre készül, hiszen a jogszabály lehetőséget ad, hogy tíz főnél kevesebben házibulit tartsanak, aminek szabályszerűségét adott esetben kontrollálni kell. 

A polgármester tájékoztatást adott arról is, hogy Tóth Csaba rendőrkapitány ismertette; a Városi Rendőrkapitányság területére tervezett mentőállomás tervezése, az engedélyeztetési eljárás a finisében van. – Ha minden jól megy, akkor jövő tavasszal talán az építkezés is megkezdődhet – tette hozzá.  

A Dunakeszi Járási Hivatal működésével kapcsolatban elmondta: a MÁV Nagyállomás felújított épületébe és a hozzáépített modern hivatalban várhatóan januárban nyílik meg a kormányablak. Az épületben helyet kap a NAV és az Államkincstár is. A vasúti híd mellett épülő törzshivatalba költözik majd a Dunakeszi Járási Hivatal többi szolgáltató egysége, melynek köszönhetően felszabadul a Bárdos iskola épületében elfoglalt épületszárny is. – Várhatóan 2021 második felében nyithat meg a modern épület – mondta Dióssi Csaba polgármester.

Vetési Imre

Fotó: KesziPres

Még szintén érdekelheti...