Dunakeszi

Idősbarát Önkormányzat – elismeréssel díjazták Dunakeszit

A koronavírus járvány első hulláma idején rendkívül gyorsan megszervezte az idős, rászoruló emberek segítségére siető önkéntesek hálózatát Dunakeszi Város Önkormányzata, melynek tagjai önzetlenül nyújtottak segítő kezet a rászoruló dunakeszieknek.

A Facebookon szerveződött nagy létszámú közösség tagjai segítettek a bevásárlásban, a gyógyszerek kiváltásában, s minden egyébben, amire igényük volt az idős embereknek. A példaértékű összefogás a járvány második hullámának idején is tart, melynek elismeréseként „Idősbarát Önkormányzat” díjban részesült Dunakeszi – tette közzé közösségi oldalán Sipos Dávid alpolgármester.

„Dunakeszi elnyerte az Idősbarát Önkormányzat díját a koronavírus járvány alatt az idősek ellátásában nyújtott tevékenységéért! Dunakeszi Város nevében „Idősbarát Önkormányzat” díjat vehettem át Novák Katalin miniszter asszony és Pintér Sándor miniszter úr államtitkáraitól!” – írja az alpolgármester, aki gratulál Csoma Attila önkormányzati képviselőnek, „Gondoskodunk az idősekről” önkormányzati tanácsnoknak, a József Attila Művelődési Központ igazgatójának, aki munkájával nagyban hozzájárult a város sikeréhez!

Sipos Dávid alpolgármester vette át az elismerést

Csoma Attila a művelődési központ igazgatójaként önzetlenül és rendkívül nagy empátival segíti az intézményben működő – több száz fős – nyugdíja klub tevékenységét, tanfolyamok szervezését és emellett önkormányzati tanácsnokként a város szép korú polgárait, a rászoruló idős embereket is felkarolja – mondta köszönettel a hangjában Sipos Dávid alpolgármester. 
Az önkormányzat, a civil közösségek és az önzetlen emberek közös sikere a két minisztérium által adományozott elismerés – tette hozzá az alpolgármester. 

(Vetési)

Még szintén érdekelheti...