Nagymaros

Új tornaterem épül Nagymaroson – 783 millióval támogatja a kormány

Nagymaroson régóta megoldatlan, hogy a Kittenberger Kálmán Általános Iskola diákjainak – főleg rossz időben – a mai kor elvárásainak is megfelelő körülmények között tartsák meg a tornaórákat.

A kormány ezért döntött arról, hogy új tornatermet épít a nagymarosi diákoknak, és ehhez 783 millió forint kormányzati forrást biztosít – írta Facebook oldalán Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője.

Az egyedi adottságú terepviszonyok és a különösen értékes iskolaépület miatt egyedi tervezés szükséges a tornacsarnok megvalósításához, melyet az intézmény udvarán építenek majd fel.

„Hamarosan egy modern, ízléses, környezetbe illő épülettel bővül az iskola a diákok és szülők örömére, mely a diákokon kívül a nagymarosiak sport- és közösségi rendezvényeinek is új helyszínt biztosíthat! Gratulálunk a településnek” – írja a képviselő.

A Kittenberger Kálmán Általános Iskola udvárában épül fel a tornaterem

Az országgyűlési képviselő bejelentéséhez kapcsolódóan a vaci-naplo. hu azt írja, hogy „emellett az önkormányzat döntése értelmében hamarosan a Felsőmezőben is épülhet majd egy korszerű sportcsarnok, a helyi kosárlabda csapat TAO támogatásának köszönhetően. Bár lakossági körben sok vitát váltott ki a terv, úgy tűnik ennek ellenére meg fog épülni.”

Még szintén érdekelheti...