Vác

Egy váci férfi illegálisan gyártott gyógyszerekkel üzletelt – elkapták a dunakeszi rendőrök

A dunakeszi rendőrök a Nemzeti Nyomozó Iroda Felderítő Főosztály Bűnszervezetek Elleni Osztályának munkatársaival együttműködve üzletkötés után csaptak le arra a férfire, aki a gyanú szerint éppen tiltott szert adott el vásárlójának.

Információ futott be a helyi zsarukhoz, hogy egy középkorú váci illetőségű férfi illegálisan gyógyszereket gyárt és azt a környező településeken teríti. A hónapokat átölelő nyomozás meghozta a várt eredményt, a helyi nyomozók a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Felderítő Főosztályának munkatársaival karöltve megszervezett ütésén, 2021. november 8-án fogták el a férfit. 

Éppen egy ismeretlen eredetű folyadékkal töltött ampulla és egy doboz tabletta cserélt gazdát, amikor berobbantak a detektívek. A tettenérést több helyszínen tartott kutatás követte, szép számmal gyűltek a bűnjeltasakok.

A nyomozók a 35 éves L. Gergely érdekeltségébe tartozó váci és gödi üzletekben valamint lakcímén nagy mennyiségű teljesítményfokozó szer előállításához használható alapanyagot, 764 ezer forintot, tablettanyomó gépet, üres dobozokat, gyógyszeres tájékoztatókat, illetve több száz darab készterméket találtak és foglaltak le.  Az elsődleges vegyészszakértői vélemény alapján a lefoglalt szerek hatóanyaga, összetétele szerint vélelmezhetően illegális gyógyszereket is tartalmazó, tiltott teljesítményfokozók.

A 35 éves férfi a kihallgatásán a terhére rótt bűncselekmény elkövetését beismerte, részletesen mesélt a nyomozóknak. Vallomásában taglalta, hogy körülbelül másfél éve szerzi be a különböző anyagokat, majd a megfelelő előkészítést, kiporciózást követően tovább ad rajtuk.

A rendőrök a bűncselekményből származó vagyon elvonása érdekében egy, a férfi tulajdonában lévő nagy értékű luxuskocsit zár alá vettek. Az őrizetbe vett és azóta bűnügyi felügyelet alatt álló 35 éves férfi ellen üzletszerűen elkövetett teljesítményfokozó szerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Dunakeszi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya – írja a police.hu.

Még szintén érdekelheti...