Dunakeszi

A szociális munka napja

A közösség, a társadalom megbecsülésének jeleként ünneplik világszerte november 12-én a Szociális Munka Napját. Hazánkban az emberek közel egyharmada küszködik olyan problémákkal, amely szociális gondozást igényel. Magyarországon 13 éve köszöntik a szakterület dolgozóit.

    Dunakeszin november 11-én köszöntötték a település szociális területén tevékenykedő dolgozókat. A DÓHSZK Család- és Gyermekvédelmi Központjában rendezett ünnepséget Szabóné Ónodi Valéria igazgató asszony nyitotta meg.

    A szociális területen dolgozók munkája nagyon nehéz, meg kell becsülni, fogalmazott Dióssi Csaba polgármester köszöntőjében.

 – Önök folyamatosan találkoznak nehéz emberi sorsokkal, olyanokkal, amelyek a bulvársajtóban nem jelennek meg. Önök felvállalják, hogy napi nyolc órában ezekkel a problémákkal foglalkoznak, ezért nagy elismerés illeti önöket.

    Hagyományosan most is átadta a polgármester az Év Szociális Munkása címet. Az elismerést Nagy Annamária, a DÓHSZK Család- és Gyermekjóléti Központ Család- és Gyermekjóléti Járási Szakmai Egység pszichológusa vehette át. A laudációban hallhattuk, hogy tanácsadói feladatait a töretlen lelkesedés, a megbízhatóság, a lelkiismeretesség, mindemellett a szakmai etikai kódex szempontjai mentén végzi minden nap.

Katona M. István

A szerző felvételei

 

Még szintén érdekelheti...