Egészségügy

Mit gondolnak a gödiek az oltásról?

Az oltások nagyon megosztják az ország lakosságát, bár szerencsére a többség támogatja a beadásukat. Pest megyében jók a számok, az emberek közel 80 százalékát már beoltották a koronavírus elleni valamelyik vakcinával. Az oltási akcióhét tovább növelheti az oltottak számát, hiszen regisztráció nélkül kaphatják meg a lakosok a védőoltást. Utánanéztünk, Gödön mi az emberek véleménye a mostani akcióhétről, amit egy héttel meghosszabbítottak. A város több pontján beszélgettünk helyiekkel, sokszínű véleményekkel találkoztunk – írja a godihirnok.hu.

“Oltsuk be magunkat, legyünk túl rajta, mindenki oltassa be magát. Nekem eddig kettőt adtak be. A harmadikat, mivel vállalkozó vagyok, szintén muszáj elfogadni. Ez van.”

“Én pártatlan vagyok, nem vagyok se mellette, se ellene. Ha majd kötelezővé teszik, beoltatom magam. Rengeteg ismerősöm van, aki be van oltva és megfertőződött. Most akkor miről beszélünk?”

“Én azt mondom, hogy ezelőtt 50 évvel is beoltottak minden ellen, akkor nem volt ekkora információ, nem volt internet. Nagyon sok tudatlan ember van, lehet, hogy én is az vagyok, de az biztos, hogy az ellen nem lehet küszködni, ami elő van írva.”

“Mi mindannyian megkaptuk a harmadik oltást. Örülök, hogy mások is hozzájutnak.”

“Ha az a célja a kormánynak, hogy minél többen oltassák be magukat, akkor lehetővé kell ezt tenni. Vannak emberek, akik nem akarnak regisztrálni, vagy így egyszerűbb nekik. Ha látszik, hogy sokan elmennek, akkor érdemes ilyet csinálni. Én nem mentem, mert nekem van két oltásom, amit külföldön kaptam, ezért a helyzetem kicsit bonyolult.”

“A kampány alatt kaptam meg a harmadikat, de különben is mentem volna. A két Szputnyikra kaptam egy Pfizert.”

“Kettőt kaptam eddig, de a harmadikat is beadatom majd.”

“Családunk tagjai, kollégáim, barátaim közül majdnem mindenki be van oltva. Aki nem, az megjárta a kórházat és volt, aki belehalt. Tavasszal beoltattuk magunkat, én nem nézem a kampányokat. Próbálok józan paraszti ésszel gondolkozni, mit veszíthetek az oltás nélkül, és mit nyerhetek vele. Ennyi.”

“Hát igazából kétszer be vagyok oltva, de a harmadikat biztos, hogy nem fogom beadatni. Édesapám beadatta a harmadikat a kampánytól függetlenül – neki a munka miatt muszáj volt sajnos. Ő sem akarta, csak muszáj volt.”

“Nem szeretnék se ide, se oda állni. Én beoltatom magam, mert valami védelem kell, ha ez már itt van velünk. Elfogadom azt is, aki nem támogatja, mert ez egy kifejlesztetlen valami. Virulógusok mondták, hogy tíz év kell egy vakcina fejlesztéséhez és ezzel kijöttek egy év alatt. Vácra járnak a legtöbben, tíz perc alatt végeznek. Azért ez nagyon jó.”

Még szintén érdekelheti...