Kitekintő

Rétvári: ma 840 település működtet bölcsődét – A legújabbat Őrbottyánban avatták fel

 – A kormány családpolitikájának eredményeként ma 840 település működtet bölcsődét, a 2010-es 326 települési bölcsődéhez képest – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára november 27-én Őrbottyánban.

Rétvári Bence az őrbottyáni Gyermeksziget Bölcsőde ünnepélyes átadásán arról beszélt, hogy a kormány több mint 400 millió forinttal támogatta a gyermekintézmény építését, de már folyamatban van a következő bölcsőde tervezése is, akárcsak a környező településeken, ahol szintén olyan gyorsan telnek meg a bölcsődei férőhelyek, hogy az egyik bölcsőde építését követi a másik.

    Elmondta, hogy országosan jelentősen megnövekedett a házasságkötések száma is, amíg 2010-ben 35 500 házasságkötés történt, addig 2020-ban már 67 ezer. A teljes termékenységi arányszám, amely a gyermekvállalási kedvet mutatja, a 2010-es 1,2-ről mostanra 1,59-re emelkedett, amelyet 10 év erőteljes családpolitikájával sikerült elérni – fűzte hozzá az államtitkár.

    A parlamenti államtitkár beszélt arról, hogy Őrbottyán az elmúlt években különböző beruházásaira, iskola, óvoda, bölcsőde és más infrastrukturális fejlesztésekre több, mint egymilliárd forint támogatást kapott, amiben még nincs benne az épülő általános iskolához nyújtott kormányzati támogatás.

Rétvári Bence bejelentette, hogy az új bölcsődével 13 új munkahely és 48 új bölcsődei férőhely jött létre.

Az őrbottyáni Gyermeksziget Bölcsőde ünnepélyes avatója: Rétvári Bence, Oláh Barbara intézményvezető, Szabó István polgármester

Szabó István, Őrbottyán polgármestere elmondta, hogy a 402 millió forintot meghaladó állami támogatást még az előző önkormányzati ciklusban nyerte el a város, amiért köszönetet mondott a magyar kormánynak és elődjének, Kmetty Károlynak, valamint a képviselő-testület akkori tagjainak. Elismeréssel a hangjában szólt az új bölcsőde környezetének kialakítását anyagilag és önzetlen közösségi munkával támogató vállalkozásokról és magánszemélyekről. – Közös összefogással minden akadályt legyőztünk, és most itt állunk, örömmel és jóérzéssel telve avatjuk fel a város új bölcsődéjét – jelentette ki Szabó István, aki szerint igényes, szép munkát végeztek a kivitelezők.

Jelentős napként vonul be Őrbottyán történetébe 2021. november 27-e, hiszen a bölcsőde mellett e napon avatták fel ünnepélyesen Őrbottyán és Csomád között a 2103 jelű országos közút – két ütemben – felújított, aszfalt borítású 1,9 kilométeres szakaszát, valamint a város Babits Mihály utcáját, melyet 19 millió forint állami támogatásból újítottak fel.

MTI/Dunakanyar Régió

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...