Kitekintő

Az év elején már a Dunakeszi Járási Hivatal új épületében fogadják az ügyfeleket

Dunakeszin a felújított és kibővített MÁV Nagyállomás épületében a közelmúltban nyílt meg a kormányablak. A kormányzati negyed kialakításának újabb jelentős állomásaként várhatóan jövő év elején már a Dunakeszi Járási Hivatal impozáns, egyemeletes törzsépületében is intézhetik ügyeiket a járás településein élő polgárok. Az állami beruházásban megvalósított modern épület műszaki átadása megtörtént – nyilatkozta lapunknak Imre Zsolt, a járási hivatal vezetője.

– Három hete volt az épület műszaki átadása és az igényesen kialakított, parkosított környezeté. Napjainkban az irodák berendezésén, a bútorok, a technikai eszközök és felszerelések elhelyezésén dolgozunk. Ez a munka várhatóan két hetet vesz igénybe, ami azt jelenti, hogy a jövő év elején műszaki és funkcionális szempontból egyaránt készen áll az ügyfelek fogadására a hivatal új épülete – tájékoztatott Imre Zsolt, aki azonban a megnyitás pontos időpontját még nem tudta megmondani, mivel erről a kormányhivatal dönt. 

– Az új épületben nemcsak a járási törzshivatal – a hatósági osztály és a gyámhivatal -, hanem a földhivatal is helyet kap. Praktikusan ez azt jelenti, hogy a földhivatal jövő év elején a Vasút utcából átköltözik ide, a Verseny utcába. A törzshivatal pedig – a jelenlegi helyéről – a Bárdos iskola épületszárnyából érkezik az új kormányzati negyedbe – ismertette a tervszerű változásokat a járási hivatal vezetője.

– Pár száz lépésre található a kormányablak, ami azt is jelenti, hogy a törzshivatal új épületének megnyitásával a Verseny utcában teljessé válik az úgynevezett kormányhivatali negyed, ahol az építéshatósági ügyektől kezdve a földhivatali ügyeken át, a hatósági ügyeken, gyámhatósági ügyeken keresztül szinte valamennyi államigazgatási ügyet egy helyen tudnak intézni az ügyfelek.

Imre Zsolt a hatalmas épület külső környezetéről elmondta, hogy az északi végénél igényesen kialakított közparkot hoztak létre, míg a déli oldalon -, ahová egyébként eredetileg a földhivatal épületét tervezték, ám forráshiány miatt a törzsépületben helyezték el – füvesítették a felületet.

– Sajnos pénzszűke miatt nem épülhetett meg a földhivatal önálló épülete, a helyén jelenleg zöldfelület van. Az önkormányzattal és a MÁV-val érdemes továbbgondolni a terület hasznosítását, célszerű egy újabb parkolót kiépíteni, mert a MÁV Nagyállomás és a kormányablak mellett lévő P+R parkoló már most kevésnek bizonyul. A járási hivatal megnyitásával újabb helyekre lesz igény a lakosság kulturált kiszolgálása érdekében – fogalmazott Imre Zsolt.

Vetési Imre

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...