Környezetvédelem

Megszűnik a csapadékvíz-elvezetés problémája a Tóvárosban

November utolsó hetének első napján megkezdődött az újabb csapadékvíz-elvezető csatorna építése Dunakeszin. A Penta Kft. szakemberei a Tóvárosban a Kassa utca és a Szabadka utca találkozásánál két darab 40 centiméter átmérőjű, 70 méter hosszú csövet helyeznek el, melyek a megtelt víztározóból a tóvárosi kis tóba vezetik a nagy esőzésekkor felgyülemlett csapadékot.

  • A csapadékvíz-tározót két hetven méteres cső beiktatásával mentesitjük, melyeket az úttest alatt és két ingatlan területén vezetünk át a kis tóhoz – tájékoztatott Bártfai Mihály.

A Penta Kft. műszaki csoportjának vezetője elmondta, hogy a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadékot nem tudja fogadni a víztározó, ezért egy túlfolyót építenek.

– Ez a megoldás megakadályozza, hogy a megtelt tározóból kifolyó esővíz elöntse az utcát vagy rosszabb esetben a környező ingatlanokat – mondta a szakember, aki szerint a két 40 centiméteres vezeték megoldja a problémát.

Ezt hangsúlyozta közösségi oldalán a körzet önkormányzati képviselője is. Sipos Dávid alpolgármester szerint is véglegesen megszűnhetnek a felhőszakadások után keletkező utcai tavak. A politikus a Postnak azt mondta: „a Tóvárosban a csapadékcsatorna-építés után itt még komoly gondok voltak, mert másik irányból is jött a víz. Ezt most végre megoldjuk.”

Bártfai Mihály arról tájékoztatta a Dunakanyar Régió szerkesztőségét, hogy a munkával a december 6-ával kezdődő héten végeznek.

(Vetési)

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...