Környezetvédelem

Tuzson: aki fát ültet, az a gyermeke jövőjére gondol

Dunakeszi közterein évente 1000 fát ültet el az önkormányzat – mondta csütörtök reggel Tuzson Bence országgyűlési képviselő, aki a város két alpolgármesterével és főkertészével több páfrányfenyőt ültetett el a Katonadombon, az EuroVelo 6 kerékpárút közelében.

  • Az évente elültetésre kerülő 1000 fa mellett az utak és a kerékpárút építésekor közel 18 000 kisebb méretű fát ültettünk el az elmúlt időszakban – jelentette be a térség országgyűlési képviselője, aki szerint fontos, hogy gondoljunk a jövőnkre és cselekedjünk az élhető környezetünk megteremtéséért.

– Dunakeszi bár a Dunára épülő, de nem egy zöld város, ezért minden polgárának és azoknak is, akiknek a köz érdekét kell szolgálniuk, igenis zöldíteni kell ezt a várost. Ezért fontos ez a faültetési program. A fa ültetése a jövőről szól! Aki elültet itt egy fát, az a gyerekeinek, az unokáinak a jövőjére gondol, értük cselekszik – fogalmazott Tuzson Bence, aki Tóth Eszter városi főkertésszel és a két alpolgármesterrel, Sipos Dáviddal és Nyíri Mártonnal együtt a zuhogó esőben is nagy lelkesedéssel ültette a páfrányfenyőt.

(Vetési)
Fotó: KesziPress

Sipos Dávid, Tóth Eszter, Tuzson Bence, Nyíri Márton

Még szintén érdekelheti...