Kitekintő

Újabb KISS motorvonatok állnak forgalomba február 1-jével

 Február 1-jétől újabb emeletes KISS motorvonatok szállítanak utasokat az agglomerációban, az új szerelvények a Budapest–Újszász–Szolnok (120a) és a Budapest-Cegléd-Szolnok (100a) vonalakon közlekednek majd. Összesen már 30 emeletes vonatot vett át a vasúttársaság, amelyekkel az ország hat vasútvonalán találkozhatunk.

A 40 darabos flottából már 30 darabot vett át a vasúttársaság, így egyre nagyobb arányban utazhatunk az emeletes motorvonatokkal az elővárosi forgalomban. Az új szerelvények forgalomba állásával munkanapokon a Budapest-Vác-Szob, a Budapest-Cegléd-Szolnok, a Budapest-Újszász-Szolnok, a Budapest-Esztergom, valamint a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon utazhatunk emeletes motorvonatokkal. Hétvégente pedig Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza között közlekedő gyorsvonatokban is megfordulnak a KISS motorvonatok.

Február 1-jétől – az eddigieken felül – a Budapest–Cegléd–Szolnok vonalon már a Nyugati pályaudvarról 7:03-kor, 11:03-kor és 14:33-kor, valamint a Ceglédről 5:18-kor, 8:48-kor és 12:48-kor induló, illetve a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon a Keleti pályaudvarról 6:15-kor, 11:15-kor  és 16:15-kor, továbbá a Szolnokról 3:58-kor, 9:01-kor és 14:01-kor induló vonatokon is utazhatnak utasaink az emeletes motorvonattal. A folyamatosan érkező járművek egyre nagyobb szeletet foglalnak el az elővárosi közlekedésben, jelentősen javítva az utazás színvonalát és minőségét. További járművek érkezésével a Budapest-Esztergom vonalon is több járaton találkozhatunk majd KISS motorvonattal a közeljövőben.

Tervezetten idén nyáron ismét találkozhatnak utasaink a Balaton mentén is az emeletes vonatokkal. A modern szerelvények érkezésével az elővárosi forgalomból elkerülő járművek másutt szintén régebbi járműveket váltanak ki, így ezeken a vonalakon is egyre magasabb színvonalon szolgáljuk ki utasainkat.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Még szintén érdekelheti...