Kitekintő

Szerda hajnalban teherautó indul segélyekkel az ukrán határhoz

Természetesen Dunakesziért Alapítvány gyűjtött a kárpátaljai menekültek számára. Ezeket adták át ma a főtéren. A teherautó holnap hajnalban indul Kárpátaljára – írja a dunakeszipost.hu.

Szeretnénk, ha „minél előbb megszűnne az a probléma, ami most Ukrajnában keletkezett” – mondta Csoma István a Természetesen Dunakesziért Alapítvány képviseletében. A szervezet az önkormányzattal együtt gyűjt a menekülteknek, és szerdán hajnalban indulnak Kárpátalja irányába.

Ukrajnában háború zajlik, Magyarország segíti azokat, akik onnan menekülnek – ezt már Tuzson Bence államtitkár mondta akkor, amikor felpakolták az adományokat.

Az önkormányzat egymillió forintért vásárol olyan gyermekeknek szánt dolgokat, amelyek most elengedhetetlen a menekülő családok számára – tájékoztatott Dióssi Csaba polgármester. Jellemzően pelenkára, tartó élelmiszerre, fájdalom- és lázcsillapítókra és maszkokra van szükség.

Fotó: Kovács Zsolt

Mint arról Dióssi Csaba polgármester közösségi oldalán beszámolt: „A DÓHSZK Család- és Gyermekjóléti Központ telephelyére is szép számmal érkezett felajánlás az elmúlt két napban, többségében plédeket, paplanokat és a babák, kisgyermekek ellátásához szükséges eszközöket kaptunk. A további felajánlásokat előre is köszönjük!” – írja a városvezető.

Mint arról a dunakanyarregio.hu hírt adott Tuzson Bence vasárnap kezdeményezte a gyűjtést a háború elől menekülök megsegítésére.

Még szintén érdekelheti...