Dunakeszi

A Csárdáskirálynőtől a Táncdalfesztiválig

Habár a Nemzetközi Nőnapot március 8-án ünnepeljük, Dunakeszin március 6-án egész napos műsoros rendezvénnyel köszöntötte az Önkormányzat a szebbik nem képviselőit a VOKE József Attila Művelődési Központban. 

    Utoljára két esztendővel ezelőtt rendeztek nőnapi koncertet a művelődési központban. A múlt évben a járvány miatt „csak” online hangversenyre kerülhetett sor. Most viszont ismét kinyíltak a művelődési központ ajtajai és a Dunakeszi Programiroda jóvoltából három alkalomra várták és fogadták a hölgyvendégeket, akik mindannyiszor megtöltötték a színházterem széksorait.

    A délelőtti előadás előtt Tuzson Bence a térség országgyűlési képviselője mondott nőnapi köszöntőt. Személyes hangvételű beszédében elmondta, hogy számára három nő a legfontosabb. Az édesanyja, a felesége és öt gyermeke közül az egyetlen kisleánya. S amely összefűzi őket: az a feltétlen szeretet. S ha nőnapon mi, férfiak virágot adunk át, ebbe benne van a feltétlen szeretet is.

Ezt követően Bereczki Zoltán színművész „Dolgok, amikért érdemes élni” című különleges interaktív monodrámája került színre. Az amerikai mintára, a nézővel közvetlen párbeszédet folytató, rögtönzésekkel tűzdelt előadás Duncan MacMillan angol szerző műve nyomán készült. A sikeres előadás előtt a művész a várakozó hölgyek között szöveges cédulákat osztott ki, melyeknek az előadás során fontos szerep jutott.   

    Délután és este a zene volt a főszerep. A hölgyeket Csoma Attila, a művelődési központ igazgatója, önkormányzati képviselő köszöntötte.  Két alkalommal került sor az ünnepi, szórakoztató hangversenyre. Ezúttal is a rendkívül népszerű Dunakeszi Szimfonikus Zenekar foglalta el a színpadot Farkas Pál vezényletével. A Budapesti Operettszínház művészei, Kardaffy Aisa színész, operett-és musical énekes, Altsach Gergely szólista, Piros Krisztina énekes előadóművész, Mészáros Árpád Zsolt színész, énekes, valamint Kerényi Miklós Máté Junior Príma-díjas színész énekes produkcióik mellett prózában is rengeteg vidámságot varázsoltak a színpadra.

    A műsor pedig önmagáért „beszélt”. Természetesen volt operett, a Csókos asszony, az Ördöglovas, a Csárdáskirálynő, a Mágnás Miska, a Marica grófnő, aztán musical a javából, a Hair valamint a Rómeó és Júlia, mindezekből a legismertebb, legkedveltebb részletek. De volt meglepetés, az egykori, 1967-es Táncdalfesztivál egyik slágerét, a Jöjj vissza hozzám kezdetűt énekelte el Altsach Gergely. És még egy meglepetés: Piros Krisztina és Mészáros Árpád Zsolt adták elő a Tőled szép című, Dunakeszi dalát.

    Ezt az emlékezetes, tarka nőnapi zenés virágcsokrot „nyújtották át” a parádésan szereplő művészek és a szimfonikus zenekar.

    És hogy a virág ne csupán szimbolikus legyen, a műsorok végén minden hölgynek egy-egy cserép Fokföldi ibolyával kedveskedett délelőtt Tuzson Bence, délután Pethő Krisztián önkormányzati képviselő, este pedig Nyíri Márton alpolgármester, valamint Szabó József önkormányzati képviselő és mindhárom alkalommal Csoma Attila is.

Katona M. István
A szerző felvételei

    

Még szintén érdekelheti...