Kultúra

Az eddigi legsikeresebb volt a vasárnapi operagála Sződligeten!

Soha annyi érdeklődő nem vett részt a sződligeti operagálákon, mint idén: több százan látogattak ki a vasárnap esti kulturális eseményre, hiába szakadt egész délután az eső. A gála esőhelyszíne, a Nagyboldogasszony-templom teljesen megtelt, a téren közben sátrak alatt helyi művészeket és kulturális szereplőket lehetett megismerni. A Sződligeti Összművészet Utcája végül nem tudott teljes körűen megvalósulni, mert az időjárás miatt több kiállító is lemondta a kitelepülést.

Az est kezdetén Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója, házigazda köszöntötte az egybegyűlteket. Köszönetet mondott a Sződligeti Római Katolikus Egyházközségnek a gála befogadásáért a templomba. „Nem teljesen megfelelő környezet ez egy operagálának és fordítva sem, de sajnos nincs más közösségi tér Sződligeten, így kompromisszumokat kell kötnünk” – hangsúlyozta.

A Classic Club Singers formációjának jazz- és operaestje után a közönség a templom oldalához vonult. A Szent István királynak emléket állító táblát a ZöldLiget képviselői megkoszorúzták, majd együtt énekelte a tömeg a Himnuszt. Ezt követően – a hagyományoknak megfelelően – bemutatták a Rábai Cukrászat idei Sződliget tortáját. Az epres-túrókrémes süteményt a helyszínen meg is lehetett kóstolni, ezalatt Tumbász Márton és barátai húzták a talpalávalót. Idő közben elállt az eső, a tömeg így csak este fél 10 után kezdett elindulni hazafelé.  

A szervezők helyszíni értékelése szerint a gála mindenképpen sikeres volt, hiszen a lehető legkedvezőtlenebb időjárási forgatókönyv valósult meg, mégis rengeteg érdeklődő érkezett.

Demény Katalin

Fotó: Plette Péter

Még szintén érdekelheti...