Sport

Katus Attila és vastaps zárta a Mozdulj, Dunakeszi! idei rendezvénysorozatot

Immár hat éve, hogy májustól egészen kora őszig minden évben hetente háromszor a sport, a mozgás szerelmeseit mágnesként vonzza a Duna-parti Katonadomb, ahol olyan népszerű sztáredzők, mint Szentgyörgyi Rómeó, Czanik Balázs és Katus Attila mellett a város kiváló edzőinek irányításával sportolhatnak az egészségükre és a megjelenésükre sokat adó hölgyek és urak.

Halmi Viktória, Kutassy Kelly, Nagy Amarilla, Bánóczi Zsolt

Az idei rendezvénysorozat duplaórával zárult, melyen előbb Kutassy Kelly, Halmi Viktória, Nagy Amarilla és Bánóczi Zsolt izzasztotta meg a sportolni vágyók sokaságát. Mielőtt azonban útjára indult volna a pergő ritmusú edzés, Dunakeszi egyik legismertebb edzője, az egykori kiváló sportoló, többszörös magyar bajnok, Kundlya Zsófia köszöntötte az edzőket és a résztvevőket, akiknek a város ajándékaként Dunakeszi logójával ellátott hátizsákot adtak át.  

Katus Attila és Kundlya Zsófia

Katus Attila: különleges a program, gyönyörű a helyszín

Katus Attila – mint mindig – ezúttal is készségesen nyilatkozott a Dunakanyar Régiónak, aki elismeréssel beszélt az edzések helyszíneként szolgáló gyönyörű szabadtéri környezetről.
– Fantasztikus ez a park! Dunakeszi nagyszerűen kihasználja az adottságait, a szép természeti környezetet. Számomra nagyon pozitív és dicséretes, hogy sportoló emberek töltik meg ezt a hatalmas területet. Ez is azt mutatja, hogy hosszú idők óta nagyon sikeresen és példamutatóan működik, a Mozdulj, Dunakeszi! Ez igazán különleges, a helyszín is gyönyörű. Azt tudtam, hogy Dunakeszi dinamikusan fejlődik, azt is tudtam, hogy nagyon sok fiatal él a városban. Most már azt is tudom, hogy remek, összetartó, sportbarát közösség.

– Mai az idei Mozdulj, Dunakeszi! zárórendezvénye. Mit üzensz a sportoló dunakeszieknek?

– Mindenekelőtt gratulálok nekik! Azt kívánom, hogy ezt a jó szokásukat tartsák meg még sokáig, mert ez nagy érték! Aki sportol, az mindig fiatal marad! Valószínűleg, ha majd hosszú évek múlva visszagondolnak erre a rendezvénysorozatra – remélhetőleg akkor is lesz még -, akkor azt fogják mondani, hogy hú, ez milyen szép emlék és mennyire szép része az életemnek, mert az. Ha még nem is esett le a tantusz mindenkinél, de ez egy nagyon szép esemény. Sok rendezvényen voltam már az évtizedek alatt, és el tudom dönteni, hogy mi az, ami érték. Ez az!

Katus Attila és Nagy Amarilla

Nagy Amarilla: nagyon jó a csapat, nagyon szerettünk idejárni

– Én mindig pénteken tartottam az edzéseket. Edzőtársaim nevében is mondhatom: nagyon jó a csapat, szerettünk idejárni. Számomra, mint gyógytornásznak is nagyon fontos ez, hiszen ez az egészséges életmódról szól, és a helyes testmozgásról. Edzőként figyelünk arra, hogy a fiatal gyerekektől kezdve az idősebb korosztályig mindenki megtalálja magának a legmegfelelőbb mozgásformát. Megtanítjuk őket a helyes mozgásra, ők pedig nagyon lelkesek, és rendszeresen jönnek. Ez a titka az egésznek. Remélem, hogy jövőre folytatjuk…

Kutassy Kelly: Mozdulj, Dunakeszi! legnagyobb ereje, hogy megszeretteti az emberekkel a mozgást

– Az elmúlt hat évben mindig tartottunk edzést a Mozdulj, Dunakeszi! programjain, ezért nagyon jól érzékeltük a folyamatos változást. Az elején ez egy kis mozogjunk együtt mozgalom volt, amely napjainkra nagyon komoly és kedvelt sportprogrammá nőtte ki magát. Az emberek ráéreztek a mozgás örömére, az együtt sportolás varázsára. Ezt azért emelném ki, mert mi sportolók vagyunk, nekünk ez alap, de az embereknek az elejétől kell kezdeniük. Az első lépés mindig az, hogy szeressük meg a mozgást. Ugyanis, ha nem szeretünk mozogni, akkor hiába vannak a szakavatott edzők, ők sem tudnak segíteni. Szerintem a Mozdulj, Dunakeszi! legnagyobb ereje, hogy megszeretteti az emberekkel a mozgást.

Kutassy Kelly és Halmi Viktória

– Sok sportoló, az edzésekre rendszeresen járó hölggyel beszéltem, akik az ön szavait igazolják vissza: „Fantasztikus érzés idejönni” – mondták. Önök számára adott valamilyen plusz élményt az idei nyár?

– Minden évben van valami plusz élmény. Nekem most az volt a plusz élményem, hogy a kislányomat is felvihettem a színpadra. Ez régi eltitkolt, lakat alatt őrzött vágyam volt, ami most beteljesült. Fantasztikus volt, hogy láthatta az embereket és az anyukáját. Megmutathattam neki, hogy mit csinálok, hogy miből lettem, hogy ő hova érkezett. Nekem most ez volt a plusz élmény amellett, hogy a vendégek csodálatosak voltak, mint mindig.

 Halmi Viktória: a téli hónapokban is várjuk a sportoló dunakeszieket

– Mit tapasztaltak, milyen korosztályok tagjai jöttek leginkább az edzésekre?

– A hölgyek voltak többségben, de évről évre egyre több úr is felfedezhető a közönség soraiban, aminek nagyon örülünk. A korosztályt tekintve pedig nagyon vegyes, a gyerekektől egészen a szenior korosztályig, úgyhogy azért is nagyon jó, mert tényleg mindenkit megmozgat ez a rendezvény, mindenki számára tud élményt és mozgást adni.

– A szeme csillogásából azt látom, hogy boldog, és örül, hogy örömet tudott szerezni a sportolóknak.

– Igen, mindig nagy élmény a színpadon állni, és látni a boldog arcokat, látni azt, hogy tényleg évről évre egyre ügyesebbek a vendégek. Jó látni, hogy vannak olyanok, akik – mint mi is – hat éve itt vannak, és nagy lelkesedéssel sportolnak. Mindig óriási élmény itt lenni. A szabadtér, a tömeg, a csapat szellemisége rengeteg erőt és energiát ad nekünk is.

– Akkor mondhatjuk azt, hogy jövőre veled ugyanitt? De addig is, a téli hónapokban…

– Igen, mindenképpen mondhatjuk, hogy jövőre ugyanitt, de addig is arra biztatunk mindenkit, hogy évközben is folytassák, ne csak a nyári Mozdulj, Dunakeszi! programjain. A MeTime Személyi Edző Súdióban a by Kellys-ben várjuk a vendégeket az edzésekre. Reméljük, hogy mindenki csatlakozik, és nem csak jövőre találkozunk legközelebb.

Mint azt fentebb írtam, az idei utolsó, ráadásul duplaedzés első óráját Kutassy Kelly, Halmi Viktória, Nagy Amarilla és Bánóczi Zsolt felváltva vezette, akik mellett idén Nagy Márta, Solymosi Gabriella és Pásztor Szilvia heti váltásban tartottak ugyancsak nagy sikerű edzéseket. A programsorozat a világ- és Európa-bajnok sportoló, aerobik-szakedző, személyi edző, életmód-tanácsadó Katus Attila fergeteges edzésével zárult, melynek végén zúgott a vastaps, amelyből kijutott a szervezőknek és a helyi edzőknek is. No és a résztvevőknek, akik mindvégig töretlen lelkesedéssel edzettek.

Vetési Imre

Fotó: KesziPress

Bánóczi Zsolt és Nagy Amarilla

Még szintén érdekelheti...