Dunakeszi

A boldogság és a zenei oktatás ikonikus épülete

Dunakeszi egyik legszebb villaépülete újult meg a Bem utcában, amely a külső és a belső átalakítás után a zeneiskolai funkciója mellett immáron házasságkötő teremként is szolgálja a város polgárait.

  • A város egyik legszebb villaépülete a felújítás és átalakítás után nemcsak zeneiskolaként működik, hanem itt kapott helyet a házasságkötő terem is. A dunakesziek régi álma vált valóra a fejlesztés révén, hiszen a korábbi, a Szent István utcai már régi és divatjamúlt volt, melyet ez a gyönyörű környezet és az igényesen kialakított belső tér váltott fel – hangzottak a város országgyűlési képviselőjének elismerő szavai. Tuzson Bence szerint az új helyszínen felemelőbb környezetben köthetnek házasságot a dunakesziek.
Tuzson Bence, Farkas Pál, Dióssi Csaba együtt tekintette meg az új házasságkötő termet
  • Gyönyörű a villa kertje és az épület belső kialakítása, amely napközben a zeneiskolában tanuló diákok oktatásának, hétvégéken pedig a házasságkötéseknek, ünnepi programoknak ad helyet – mondta a politikus. 

Az új színekben pompázó gyönyörű kertet Tóth Eszter városi főkertész tervezte. Érdeklődésünkre elmondta, hogy az épület és a környezetének átalakítása és felújítása 81 millió forint önkormányzati finanszírozással valósult meg.

– Az épületben két termet alakított át és újított fel az önkormányzat. A kertben nagyon sok átalakítást végeztünk, a régi, elöregedett, kiszáradt fákat kivágtuk, melyeket újakkal pótoltunk, de volt olyan is, amit „csak” átültettünk, hogy harmonizáljon a kert új arculatával. Új gyepfelület került kialakításra, mint ahogy új és széles sétányokat hoztunk létre, hogy az ifjú pár kényelmesen közlekedhessen. A megújult előkertben áthelyeztük a szobrokat, padok és utcabútorok szolgálják a násznép kényelmét. Felújítottuk a kerítést, szélesebb, nagyobb kapu került kialakításra. Közvetlenül az épület homlokzata előtt évelőkkel teletűzdelt virágágyást hoztunk létre, melyek, ha megnőnek, minden évszakban a kert díszei lesznek. Magas törzsű, fehér és rózsaszínű rózsákat ültettünk el, melyek színvilágukban jól illenek az esküvői miliőhöz. Megtisztítottuk az épület homlokzatát is, melynek köszönhetően a fehér és a kő kontúrjai dominálnak a gyönyörű villa látványában.

– Nagy öröm számunkra, hogy a felújított épület -, amelyben a művészeti iskola működik – újabb funkciót kapott, melynek köszönhetően nemcsak hétköznap, hanem a hétvégén is nagyon szép programok, ünnepségek, házasságkötések lesznek a villában. Örülünk, hogy a hatalmas felújítás után újra frekventált lett az épület. Nagyon impozáns a megújult környezet, amely még vonzóbbá teszi az itteni koncerteket és a zenei oktatást – mondta Farkas Pál, a Dunakeszi Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója.

– A város életében mit jelent ez a gyönyörű, megújult szép épület? – kérdeztük Dióssi Csaba polgármestertől.

– Nagy örömöt jelent, hiszen a régi házasságkötő terem nem volt méltó Dunakeszihez. Már nagyon régóta szerettük volna felújítani, közel hét éve elkészült a felújítás terve is, ám a statikai vizsgálatoknál kiderült, hogy a Szent István utcai épület állapota miatt nem érdemes nagyobb felújítást végezni a régi házasságkötő teremben. De nem tettünk le arról, hogy a házasságkötésnek Dunakeszin megfelelő, igényes helyszínt találjunk. Úgy gondoltuk, hogy a zeneiskola ikonikus villaépülete méltó lehet ahhoz a fontos és felemelő pillanathoz, ahol az ifjú pár kimondja a boldogító igent. A Bem utcai villában láttuk a fantáziát. Természetesen át kellett alakítani az dísztermet és az aulát, a feladatra egy helyi belsőépítészt kértünk fel, aki valóra váltotta álmainkat. Nagyon szép lett az előkert is – mondta a város polgármestere, aki köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik közreműködtek a Bem utcai villaépület felújításában.

Vetési Imre

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...