Vác

Kormánypárti segítséggel újra kinyithat a deákvári postafiók

Várhatóan januártól ismét kinyithat a deákvári postafiók, köszönhetően a helyi Fidesz-KDNP képviselői közbenjárásának. A Magyar Posta Zrt. a megnövekedett energiaárak miatt szünetelteti a kisebb forgalmú hivatalok nyitva tartását országszerte. Vácon a deákvári városrészben működő épületet zárták be – ismertette a HírTv 2022. november 14. adásának 7 órás Híradója.

Vácon összesen három postahivatal volt ezidáig, a deákvári hivatalt zárták be. Mindegyik látogatott, így a helyiek alapvető érdeke, hogy egyik se zárjon be hosszabb időre.

Ezt erősítette meg Szabó Csaba is, ismert váci jobboldali politikus, aki a riportban így fogalmazott: „Ennek a deákvári postának igazán nagy jelentősége van, mert a környéken élők mind ide járnak feladni a leveleiket, befizetni a csekkeiket, míg a lenti nagy posta eléggé leterhelt.”

Vác ellenzéki polgármestere az elmúlt napokban sikertelenül próbált egyeztetni a deákvári kispostáról, így a városban ellenzékben politizáló kormánypárti képviselőknek kellett segíteni, melyről külön cikkben számoltak be a VácOnline.hu-n.

Mokánszky Zoltán önkormányzati képvisleő (FIDESZ–KDNP) a HírTv Híradójában elmondta, miképpen kívánnak hozzájárulni a sikeres kinyitáshoz: „Mivel látjuk, hogy Matkovich Ilona mennyire tehetetlen ebben a történetben, ezért az országgyűlési képviselőnkkel, Rétvári Bencével közösen felvettük a kapcsolatot Fónagy János államtitkár úrral, aki azt üzente, hogy Matkovich Ilona egyeztessen vele időpontot, és segíteni fog abban, hogy Vác városában újra megnyílhasson a deákvári kisposta.”

Vácon jelenleg két postahivatal működik teljes nyitva tartással, a deákvári hivatal várhatóan januártól fogadhat újra ügyfeleket.

Forrás: VácOnline.hu

Még szintén érdekelheti...