ünnep

Már csomagolják a 7300 idős, 65 év feletti dunakeszi nyugdíjas karácsonyi ajándékcsomagját

Dunakeszin nagyon szép hagyománya van annak, hogy a karácsonyi ünnepek előtt a városi önkormányzat ünnepi ajándékcsomaggal kedveskedik a településen élő 65 éven felüli nyugdíjasoknak, amelyet a diákok és az aktivisták kézbesítenek a címzetteknek.

– Megkezdődött a karácsonyi ajándékcsomagok összeállítása, melyben ma a Kőrösi iskola több tanára, a Baptista Gyülekezet tagjai, önkéntesek, és a nagycsaládosok segítenek – mondta el lapunk érdeklődésére Mészárosné Dávid Tímea, a Dunakeszi Programiroda munkatársa, aki szervezi, koordinálja az ajándékok csomagolását és a kézbesítését.

Mint megtudtuk, idén 7300 idős, 65 éven felüli nyugdíjast ajándékozza meg karácsonyi csomaggal az önkormányzat.

Mészárosné Dávid Tímea, a Dunakeszi Programiroda munkatársa

Mészárosné Dávid Tímea elmondta, hogy a dunakeszi általános iskolák hetedik és nyolcadik osztályos diákjai és a VSD sportolói vállalták, hogy kézbesítik az idős emberek részére az ünnepi csomagot.
– Az 590 önkéntesünk december 1-jén kezdi meg a csomagok házhoz szállítását. Fontos információ, hogy aki valamilyen ok miatt nem tudja átvenni a házhoz vitt karácsonyi csomagot, az december második hetétől kezdődően a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán érdeklődhet, ahol tájékoztatják az átvétel lehetőségéről. Nyugdíjasaink türelmét és megértését kérjük, ha az első héten nem jutnak el hozzájuk az önkéntesek, akik több mint hétezer lakótársunkat keresnek fel. Önzetlen segítségüket ezúton is köszönjünk! Fogadják őket olyan szeretettel, mint amilyen tisztelettel gondol önökre a karácsonyi ünnep közeledtével az önkormányzat – fogalmazott Mészárosné Dávid Tímea.

(Vetési)

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...