gasztronómia

Idén 1500 adag kocsonyával készültek Vácrátóton a kocsonya és forralt bor piknikre

Hatalmas érdeklődés mellett zajlott tavaly Vácrátóton a forralt bor és kocsonya piknik, nagyon sokan látogattak ki a településre. Idén meghaladva a tavalyi ezer adag kocsonyát, ezúttal 1500 adagnyival készülnek a szervezők – tudta meg Spiegelhalter Lászlótól a település polgármesterétől a 0627.hu.

A szombaton megrendezésre kerülő programon az elmúlt évek hagyományainak megfelelően nemcsak a különleges kocsonyák, de a forralt borok versenye is zajlik. A kocsonyákat ezúttal is egy négytagú zsűri fogja elbírálni. Spiegelhalter László elmondta, idén DJ Dominique, Cory a Happy Gang tagja, Herceg valamint Varga Zoltán alkotja a zsűrit. A forralt borok versenyén pedig a közönség dönt majd – fűzte hozzá a település polgármestere.

A befolyt összeget pedig idén is a Vácrátóti Petőfi Sándor Általános Iskola javára fordítják. A tavalyi évben az iskola rádió kialakítása valósulhatott meg, idén pedig további ping-pong asztalokat szeretnének vásárolni az intézmény részére.

Az idén nyolcadik vácrátóti forralt bor és kocsonya piknik most szombaton dél és este hat óra között zajlik a Petőfi téren. A rendezvény fővédnöke Rétvári Bence a térség országgyűlési képviselője. A tavalyi évben készül videós összefoglalónkat itt tekintheti meg:

Még szintén érdekelheti...