Dunakeszi

Elkészült Dióssi Csaba polgármester 2022. évi beszámolója

Folytatódik a hagyomány, elkészült a 2022-re vonatkozó Polgármesteri beszámoló. Fejlesztések, közösségépítés, idősügyi programok, Dunakeszi Diáknegyed, a 45 éves város, a családbarát intézkedések és a sport is kapott egy-egy fejezetet.

Megjelent a 2022-es év fejlesztéseit, történéseit bemutató legújabb Polgármesteri beszámoló, amely a következő napokban minden dunakeszi háztartásba eljut. 13 éves hagyománya van már annak, hogy Dióssi Csaba polgármester beszámol a városvezetés eredményeiről. „Amikor 2010-ben először polgármester lettem, úgy gondoltam, óriási bizalmat kaptam az emberektől. Ezért évente egyszer szeretnék elszámolni azzal, hogy sikerült élni a bizalommal. Fontos kiadványnak, ismeretanyagnak tartom” – mondta a polgármester. Mint hangsúlyozta, bár a címe Polgármesteri beszámoló, mégsem a polgármester munkájáról ad számot, hanem egy komoly stáb tevékenységének eredményeit vonultatja fel ez a kis füzet évről-évre. „Köszönöm minden résztvevőnek, hogy nap mint nap dolgozik Dunakesziért” – emelte ki Dióssi Csaba.

Az Önkormányzat nem titkolt célja a közösségépítés Dunakeszin. Ez önálló fejezetet is kapott a beszámolóban, ahol néhány kép segítségével felelevenednek 2022 nagy pillanatai is. Így a városi születésnap, a repülős hétvége, Jam Jazz Fesztivál, az új helyszínen megrendezett XI. Dunakeszi Feszt vagy akár a búcsú. „A 12 évvel ezelőtt megalapított Dunakeszi Programiroda nagyon jó rendezvényeket honosított meg fennállása óta. A színes rendezvénycsomaggal mindenfajta érdeklődésű embert igyekszünk elérni a legmagasabb szintű kultúrától egészen a sportig, szabadidős tevékenységig. Ezek a rendezvények bár hagyományosak, évről-évre megújítjuk őket, vagy teljesen újat hívunk életre. Idén próbálunk visszamenni a hagyományokhoz, e hétvégén lesz az I. Dunakeszi Mindmegeszi toroskáposzta- és böllérverseny, amit most még „kicsiben” próbálunk ki, de jövőre szeretnénk nagyon sok városi csapatra kiterjeszteni” – részletezte a polgármester. Elárulta azt is, hogy szintén új programként borfesztivált is terveznek a nyárra a Duna-partra.

Szeredi Helga

Fotó: Kovács Zsolt

Még szintén érdekelheti...