Vác

Böjte Csaba a váciakkal együtt imádkozott

Szombaton tartották az évente ismétlődő Váci Polgári Piknik idei rendezvényét, melynek résztvevői számára kellemes meglepetés volt, hogy a közösséget meglátogatta Böjte Csaba ferences szerzetes, akit kedves szavakkal köszöntött Rétvári Bence országgyűlési képviselő.

A rendezvény házigazdája méltatta a szegény, árva, magukra hagyott román, cigány, erdélyi magyar gyermekeknek otthont és életcélt teremtő szerzetes rendíthetetlen hitét, a közösségekért, a fiatalokért végzett fáradhatatlan tevékenységét.

Böjte Csaba megköszönte az országgyűlési képviselő és a közösség iránta tanúsított kiállását, miközben arról beszélt, hogy „mindannyian a Jóisten prófétai vagyunk, csendesedjünk el, és hallgassuk meg, hogy mit akar mondani a 21. század Magyarországának.”

Arra bíztatta a hallgatóságot, hogy mindenki vállalja önmagát, bármilyen területen is dolgozik, kezdeményezzen bátran, cselekedjen a közösségért. „Akkor lesz jobb a világ, ha minél többen figyelünk az élő Istenre, meghalljuk a szavát” – hangoztatta.

Hozzátette: napjainkban sokkal több prófétára van szükség. „Nem mindenki tapsol a prófétának, nekem sem, de én ennek ellenére azt mondom, hogy az élő Istenre kell figyelni, teljesítsük az ő akaratát, itt a Kárpát-medencében és a nagyvilágban” – kérte a közösség tagjaitól, akikkel együtt szeretetkört alakítva közösen imádkozott Böjte Csaba ferences szerzetes a Váci Reménység Egyesület sportpályáján.

Vetési Imre/Dunakanyar Régió

Fotó: Rétvári Bence közösségi oldala és Szabó Csaba

Még szintén érdekelheti...