Dunakeszi

Frissítve: óriási gödör tátong a Fóti úton – elterelik a helyi járatokat

A július 16-a éjjelén kitört hatalmas felhőszakadás következtében hatalmas gödröt mosott ki a víz a Fóti út 34. sz. ház előtt. Sajnos az úttestet is alámosta a víz, így az veszélyesen járhatatlanná vált. A DMRV Zrt. szakemberei ma, július 19-én elkezdték a csatorna cseréjét, ám a munkálatok várhatóan eltartanak a hét végéig.

    A Fóti utat két irányból le kellett zárni. A városközpont felé tartó járműveknek legkésőbb az Andrássy Gyula utcába kell behajtani, ellenkező irányból érkezőknek a Kodály Zoltán utcába lehetséges a továbbhaladás. Ugyancsak lezárták a Tisza utcát.

Ottjártunkkor a Dunamenti Regionális Vízművek Zrt. munkatársai a gödörből a csapadékvíz kiszivattyúzását végezték. Látható volt az alámosott úttest is.

Az önkormányzat honlapján, a dunakeszi.hu-n arról tájékoztatják az utazóközönséget, hogy a kialakult helyzet miatt terelt útvonalon közlekednek a helyi járatok.

Hétköznap a 2-es és a 3-as számú, hétvégén az 5-ös és a 6-os számú buszokat érinti a terelés.

Piros pöttyel jelöltük a térképen az érintett buszmegállót, amelyet elkerülnek a következő napokban a helyi járatok az esőzés okozta lyuk miatt a Fóti úton.

A Fóti út 56. sz. előtti, a Rehabilitációs Intézet elnevezésű megálló ideiglenesen a Jászai Mari utcába került, a Jászai Mari u. és a Fóti út kereszteződésébe. A vasútállomás felé haladó oldalon az eredeti helyén marad az azonos nevű megállóhely. Hétköznap a 2-es és a 3-as számú, hétvégén az 5-ös és a 6-os számú buszjáratra vonatkozik mindaddig, amíg az út vagyonkezelője és üzembentartója, a Magyar Közút Zrt. el nem hárítja a problémát.

A szakemberek szerint jövő hét végére készülnek el a helyreállítással, teljes útzár mellett dolgoznak majd. Így a Tisza utcáról nem lehet balra, az M2 irányában kihajtani.

Katona M. István

A szerző és Dusza Tibor felvételei

Még szintén érdekelheti...