Kultúra

Vác is feltűnik Tóth Gabi új zenei klipjében

Jellegzetes váci látványosságok és a Dunakanyar gyönyörű látképe is feltűnik Tóth Gabi legújabb zenei klipjében. „Az én szívem” című új slágerében népszerűsíti az énekesnő a térségünket, a képsorok között pedig az ismerős helyeken túl ismerős arcok is visszaköszönhetnek a szemfüles helyiek számára – írja Dolhai Péter, a vaci-naplo.hu cikkében.

A Dunakanyar Magyarország egyik legszebb pontja, Vác pedig a terület központi településeként ugyancsak növeli azt a figyelmet, ami az idelátogatóktól érkezik. De a turisztikai értékeken kívül többször bizonyult már alkalmasnak ez a térség filmesek vagy fotósok számára is. Ezeknek a múltbeli felvételeknek a végeredménye pedig úgy tűnik meggyőzte Tóth Gabit és a klipjének forgatásával megbízott szakembereket, hiszen több jelenetben is felbukkan városunk. A visegrádi vár, az esztergomi bazilika és a Dunáról készült jelenetek mellett többek között feltűnik a váci belváros és a Nagyboldogasszony-székesegyház, illetve a videó egy pontján még Mihályi László mestercukrász is.

Tóth Gabi az utóbbi időben egyébként az új számához való forgatási munkálatokon túl is ellátogatott Vácra. Augusztus huszadikán a nagy sikernek örvendő Kézműves Sörfesztivál keretei közt, karrierje során először koncertet adott a váci publikumnak. Ennek kapcsán készült vele egy rövid interjú a Váci Hírnök jóvoltából. Ebben pedig mesélt arról az irányváltásáról, ami a már emlegetett videóklipjében is tapasztalható. „Régi és új dalok egyaránt szerepelnek a repertoárban. A régi dalokat is kicsit újragondoltuk és áthangszereltük. Úgy érzem mostanra találtam meg azt a stílust, ami leginkább én vagyok, ami valóban az én ízlésemet tükrözi. A népdalokból merítettem ihletet, és a dalaimat kicsit folkosítottuk – fejtette ki az ismert énekesnő, majd egy kicsit a váci kapcsolatairól is mesélt. – A legjobb barátnőm, aki a kislányom keresztanyukája, Kosdon lakik. Akkor jártam Vácon, amikor segítettem az esküvője szervezésében. Rohantunk egyik helyről a másikra, és csak kutyafuttában volt lehetőségem megcsodálni a város szépségeit. De sok barátom lakik még a környéken és mindenki rajongással mesél róla. A székesegyház már kívülről is egy csoda, nagyon szeretném egyszer belülről is megnézni.” (Kép: Tóth Gabi facebook)

Még szintén érdekelheti...